Μέρισμα 1,5 δις ευρώ μοιράζει ο Αλέξης

Μέρισμα 1,5 δις ευρώ μοιράζει ο Αλέξης

Υπερπλεόνασμα-μαμούθ 1,8 δις λύνει τα χέρια της κυβέρνησης

Στους οικονομικά αδύναμους

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μέρισμα μαμούθ 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στους οικονομικά αδύναμους.
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που θα δώσει ανάσα στον κόσμο και στην αγορά αφού το υπερπλεόνασμα για φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ φτάνοντας το 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τις κυβερνητικές επιλογές και συνιστά κόλαφο για τους κινδυνολόγους και τους σπεκουλαδόρους της ΝΔ που αμφισβητούσαν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία που έχει χτυπηθεί από τα οκταετή εφιαλτικά μνημόνια ενώ παράλληλα αποτελεί μια απάντηση προς όλους ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιούνται μέχρι κεραίας.

Το μέρισμα – μαμούθ που θα διανεμηθεί στους οικονομικά αδύναμους σε συνδυασμό με την καταβολή των αναδρομικών σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κλίμα στην αγορά.

Δεδομένο θεωρείται επίσης ότι η κυβέρνηση θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις παροχές που αφορούν εκατομμύρια οικογένειες.

Την εξέλιξη αυτή τρέμει στην κυριολεξία η Νέα Δημοκρατία η οποία για λόγους προσχηματικούς ψηφίζει στη Βουλή ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τα κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν παροχές και φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά στη συνέχεια ενεργοποιεί τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας για να καταγγείλει τη δήθεν παροχολογία.

Στη ΝΔ ξεχνούν ότι το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από το υπερπλεόνασμα και γι’ αυτό δεν επηρεάζει τα βασικά οικονομικά μεγέθη.
Μάλιστα προέρχεται από ένα υπερπλεόνασμα – μαμούθ που έχει εκπλήξει θετικά ακόμα και τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταξύ κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτόαπασχολούμενους και αγρότες.

Εκτός από τις δραστικές μειώσεις στη φορολογία, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη για την πλήρη εκκαθάριση και πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των κλάδων υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους.
Μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και μια σειρά ακόμα νομοσχεδίων που λύνουν εκκρεμή ζητήματα μεγάλων επαγγελματικών ομάδων και εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του κοινωνικού πακέτου Τσίπρα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346929-Merisma-1-5-dis-eyro-moirazei-o-Alexes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...