Μέρκελ: Οι εξελίξεις έχουν πλήξει σοβαρά τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας

«Σεβόμαστε το δικαίωμα των Τούρκων να αποφασίσουν ελεύθερα για μία συνταγματική τροποποίηση» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος για να σημειώσει πως οι εξελίξεις στην Άγκυρα έχουν πλήξει σοβαρά τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ένωση.

«Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας έχουν πληγεί σοβαρά» μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Άγκυρα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελσε ομιλία της στην Bundestag τονίζοντας πως: «Σεβόμαστε το δικαίωμα των Τούρκων να αποφασίσουν ελεύθερα για μία συνταγματική τροποποίηση».

Όσον αφορά στο Brexitη Καγκελάριος της Γερμανίας έσπευσε να πει πως «Στόχος μας θα είναι πάντα, το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ευρώπη» ενώ επεσήμανε πως: «Μια χώρα εκτός Ε.Ε δεν μπορεί και δεν θα έχει τα ίδια δικαιώματα που έχει ένα μέλος της Ένωσης».

«Κάποιοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυτή την ψευδαίσθηση. Αυτό θα ήταν χάσιμο χρόνου», εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ. «… Θα θέλαμε μία στενή και μακροχρόνια συνεργασία με τη Βρετανία στο πλαίσιο δίκαιων και εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων» συνέχισε. 

Στόχος του Βερολίνου, όπως είπε, είναι να προστατευτούν τα συμφέροντα όλων των Γερμανών πολιτών. Περίπου 100.000 Γερμανοί πολίτες διαμένουν στη Βρετανία – εκ των οποίων μαθητές, παιδιά και συνταξιούχοι. Οι αρνητικές επιπτώσεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.  

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη: Η ΕΕ θα είναι, ακόμη και μετά το Brexit, μία από τις ισχυρότερες οικονομικές ζώνες του κόσμου» δήλωσε. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/281132-Merkel-Oi-exelixeis-echoyn-plexei-sobara-tis-scheseis-EE-Toyrkias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...