Μέτρα για κορωνοϊό: Την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας

Μέτρα για κορωνοϊό: Την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας
Μέτρα για κορωνοϊό: Την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας


24/03/2020 – 16:02

Από την επόμενη εβδομάδα διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδεχόμενος ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει και άλλο.

Όπως είπε με τις πρωτοβουλίες που εξειδίκευσε η κυβέρνηση καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις και το 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες.
Μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Έχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος».

Γεωργιάδης: Στόχος, ένα σοκ ρευστότητας να ξαναβάλει μπρος τις ελληνικές επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένα σοκ ρευστότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκκίνηση των επιχειρήσεων.

«Θα συνεχίσουμε να ανακοινώνουμε μέτρα. Το σχέδιό μας προχωράει.
Δεν θα ήθελα καν να σκεφτώ αν στην παρούσα κρίση ήμασταν χωρίς την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: «Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για το Ταμείο Εγγυοδοσίας. Ίσως και από αρχές Μαϊου οι δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων. Στόχος, ένα σοκ ρευστότητας να ξαναβάλει μπρος τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης διέψευσε τις όποιες φήμες περί capital controls. «Ανεύθυνες φήμες για capital controls έχουν στόχο να πλήξουν τη χώρα. Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πραγματικό», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...