Μέτρα προστασίας για τους πυροσβέστες της Περιφέρειας Στερεάς

               Ενώ βρισκόμαστε στη μέση της θανατηφόρας πανδημίας, που καθημερινά προσβάλει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, σκορπώντας παντού τον τρόμο, δυστυχώς ακόμα και σήμερα παραμένουμε απροστάτευτοι απέναντι στον μεγάλο εχθρό, χωρίς την χορήγηση των υλικών και των μέσων που θα μας προφυλάξουν από ενδεχόμενη μόλυνση. Από τις 11.03.2020 με επιστολή μας, ζητήσαμε άμεσα την προμήθεια των υλικών αυτών και ενώ χρονικά φθάσαμε στο τέλος του μήνα ακόμα οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί!

                Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία είχαμε, ο σχετικός προϋπολογισμός της ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας, πρόκειται να ολοκληρωθεί με την αγορά υλικών και μέσων αυτή την εβδομάδα. Οι διαδικασίες εξακολουθούν να μην συμβαδίζουν με τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των ημερών που ζούμε, παραμένοντας εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο, την ώρα μάλιστα που νέα δεδομένα απαιτούν την θωράκιση του προσωπικού μας με κάθε τρόπο.

               Τα νέα δεδομένα είναι η ύπαρξη κρουσμάτων του νέου ιού σε δομές μεταναστών και προσφύγων (hot spots), όπως χθές στη δομή της Ριτσώνας στη Βοιωτία. Στην Περιφέρειά μας

υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι, όπως επίσης και χώροι καταυλισμών ΡΟΜΑ και είναι απορίας άξιον πως θα οι Υπηρεσίες μας θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα συμβάντα που θα προκύψουν σε αυτούς τους χώρους χωρίς την ύπαρξη ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού (ειδικών στολών και άλλων μέσων)!

             Δεδομένων όλων αυτών των απρόβλεπτων στοιχείων, απαιτείται άμεσα η ολοκλήρωση της προμήθειας των υλικών σε όλες τις Υπηρεσίες και τα Π.Κ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως και η ειδικότερη μέριμνα για χώρους με ιδιαιτερότητες όπως οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ, που υπάρχουν σε όλη της έκτασή της.    

              Χρέος της Διοίκησης αποτελεί η θωράκιση του προσωπικού και η ολοκλήρωση των προληπτικών εκείνων ενεργειών που, θα εξασφαλίσουν την ασφαλή εκπλήρωση της αποστολής μας σε τέτοιες δύσκολες για την πατρίδα μας στιγμές.

             Οφείλει με κάθε τρόπο να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια γραφειοκρατικής ή άλλης φύσεως, συντομεύοντας κατά το μέγιστο δυνατό την δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών, που και πάλι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοτρώνης Παναγιώτης                                                              Υφαντής Ευάγγελος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...