Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις!

Κοινή υπουργική απόφαση, Χουλιαράκη – Αχτσιόγλου, προβλέπει παράταση έως τον Ιούνιο του 2018 για τις πληρωμές των εκκρεμών συντάξεων! Παράλληλα με την παράταση, υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για στήριξη του «κουμπαρά» και από τον προϋπολογισμό, με έκτακτη δαπάνη που θα έχει «στοπ» στα 325 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018 αντί της 31 Οκτωβρίου θα τρέχει η διαδικασία εκκαθάρισης των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων, όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου και του Γιώργου Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι «οι ΟΚΑ οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης, ενώ η προθεσμία αυτή δύναται να παρατείνεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέσω της οικείας ΔΟΥ. Το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ολοκληρώνεται την 30.6.2018».

Σχετικά με το έκτακτο κονδύλι στήριξης, προβλέπεται δαπάνη από τον προϋπολογισμό η οποία ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο ύψους στα 325 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, τα 25 εκατ. ευρώ για το 2017 και σε ύψος 300 εκατ.  ευρώ για το 2018.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/291540-Mechri-to-telos-Ioynioy-2018-tha-plerothoyn-oles-oi-ekkremeis-syntaxeis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...