Μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35: Δώστε πίσω τα λεφτά μας ή τα αεροσκάφη

Μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35: Δώστε πίσω τα λεφτά μας ή τα αεροσκάφη
Μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35: Δώστε πίσω τα λεφτά μας ή τα αεροσκάφη


29/01/2020 – 16:38

Το μήνυμα στην Ουάσινγκτον ότι θα πρέπει είτε να δώσει αποζημιώσεις ή τα αεροσκάφη έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την έξοδο την Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35.

Επιστρέφοντας από περιοδεία στην Αφρική, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στους δημοσιογράφους για το θέμα των ρωσικών S-400 και τα F-35.

«Οι S-400 είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Όσο για τα F-35, θα μας δώσουν τα χρήματά μας πίσω ή θα μας δώσουν τα αεροπλάνα», τόνισε. Συγκεκριμένα για τους S-400 είπε πως η όλη συζήτηση είναι ανούσια καθώς γίνονται ήδη βήματα προόδου κάθε μέρα. «Δεν είναι δυνατό να κάνουμε βήμα πίσω. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ρώσους για το κόστος, τα εξαρτήματα κτλπ».

Για τα f 35 σημείωσε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ έχει αρκετά εξαρτήματα που έλαβαν από Τουρκία. «Μας έδωσαν 5 (αεροσκάφη). Αργότερα όταν προέκυψαν προβλήματα, αποφασίστηκε να μην μας τα στείλουν. Τώρα που βρισκόμαστε; Θα μας δώσουν τα χρήματά μας πίσω; Ακόμα και να δεν μας δώσουν πίσω τα λεφτά, δεν τέλειωσε ο κόσμος…Θα βρούμε από αλλού, θα τα φτιάξουμε μόνοι μας. Έχουμε ήδη κοινοπραξίες».

Πηγή: sigmalive.com

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...