Μήνυμα σε μπουκάλι βρήκε τον αποστολέα του μετά από 34 χρόνια!

Ο αποστολέας έγραψε τα στοιχεία του σε δύο μηνύματα και τα έριξε με μπουκάλια στη θάλασσα το 1983 από πολεμικό πλοίο. Και τα δύο βρέθηκαν την ίδια χρονιά αλλά το δεύτερο έκανε 34 χρόνια για να επιστρέψει στον αποστολέα του. Το 1983, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Coral Sea έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όταν το τμήμα των μηχανικών ανακάλυψε ένα μικρό πρόβλημα. Το πλοίο είχε περίσσεια μικρών πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία προορίζονταν για τη δοκιμή του πετρελαίου. Κάποιος στο τμήμα είχε μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να λύσουν το “πρόβλημα”. Θα μπορούσε το πλήρωμα να χρησιμοποιήσει τα υπεράριθμα μπουκαλάκια για να στείλει μηνύματα στον ανοιχτό ωκεανό.

Ο Ron Herbst ήταν τότε 19 χρονών και υπηρετούσε στο πλοίο ως υπαξιωματικός. Έγραψε δύο μηνύματα, τα έβαλε σε δύο μπουκαλάκια και τα έριξε στον ωκεανό. Κάποια στιγμή, εκείνη τη χρονιά, ο Gordon και η Cindy Brevik βρήκαν το μήνυμά του. Και πρόσφατα βρήκαν τελικά τον Herbst. Οι Breviks ζούσαν στο Παλμ Σπρινγκς εκείνη την εποχή του χρόνου και είχαν πάρει ένα σκάφος για να βουτήξουν στα νησιά Keys της Φλόριντα. Βρήκαν το μπουκάλι του Herbst και το απλό μήνυμα του: “Στέλνω αυτό το μήνυμα από το USS Coral Sea! Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα ταξίδι στον κόσμο”. Το ζευγάρι πήρε το μπουκάλι σπίτι του και το έβαλε σε ένα συρτάρι.

Όχι πολύ καιρό μετά από αυτό, οι Breviks μετακόμισαν στο Mena του Αρκάνσας και για πολλά χρόνια είχαν ξεχάσει το μπουκάλι στο συρτάρι. Πρόσφατα όμως χρειάστηκε μα μετακομίσουν και πάλι και ξαναβρήκαν το μπουκάλι και το μήνυμα. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να εντοπίσουν τον Herbst. Στο αρχικό μήνυμα ο αποστολέας είχε συμπεριλάβει το όνομα και τη διεύθυνσή του, έτσι οι Breviks είχαν μερικά στοιχεία για το πώς να τον βρούνε. Βρήκαν έναν πιθανό υποψήφιο στο Facebook και του έστειλαν ένα μήνυμα: “Μήπως ήσασταν στο USS Coral Sea το 1983;”. Είχαν πέσει διάνα.

Ο Herbst είχε ρίξει δύο μπουκάλια στη θάλασσα σε εκείνο το «πείραμα» του 1983. Το άλλο μήνυμα βρέθηκε την ίδια χρονιά από μια γυναίκα στην παραλία της Βιρτζίνια, η οποία επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει ότι το βρήκε. Το δεύτερο εξαφανίστηκε από τη μνήμη του, μέχρι που άκουσε από τους Breviks πριν από λίγες εβδομάδες ότι το είχαν βρει! “Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το κράτησαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...