25η Μαρτίου 1821  –  25η Μαρτίου 2021200 χρόνια Ελευθερίας!

Δεν ξεχνάμε…

  • Το αίμα των ηρώων, αφανών και επιφανών, που θυσιάστηκαν στο μεγάλο ξεσηκωμό για να δώσουν στις επόμενες γενιές το ακριβότερο αγαθό, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  • Το αίμα και όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, πριν το 21’, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον άνισο αγώνα που έδωσαν. Ο ανθός της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι καρπός και της δικής τους μάχης.
  • Τις βοήθειες των λαών ανά τη γη που στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων δημιουργώντας το Κίνημα Φιλελληνισμού που αναπτύχθηκε και προσέφερε σημαντικές και πολύπλευρες υπηρεσίες στο αγώνα.
  • Τα λάθη που έγιναν, τις εμφύλιες αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις για τη διαχείριση του Νέου Κράτους, πριν ακόμα αυτό σχηματιστεί, οι οποίες λίγο έλειψε να αποβούν μοιραίες για την έκβαση του Μεγάλου Αγώνα.
  • Την υποχρέωση όλων μας, σήμερα και πάντα, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις αξίες και τα ιδανικά μας, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, από τους νέους κινδύνους.

Δεν ξεχνάμε τίποτα από όλα αυτά! Τα έχουμε πάντα στη σκέψη μας διότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτη αλλά όχι και δεδομένη! Σήμερα γιορτάζουμε με τη θύμηση των αγώνων και των μηνυμάτων που αυτοί φέρουν, ενώ ταυτόχρονα στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με στόχο να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών, για μία Ελλάδα υπερήφανη που θα αντιφεγγίζει το σεβασμό όλων! Με παρακαταθήκη τις διδαχές του παρελθόντος και πίστη στις δυνάμεις μας, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά Δωρίδα!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...