Μία αγκαλιά μετά από καυγά ηρεμεί τα νεύρα

Μία αγκαλιά μετά από καυγά ηρεμεί τα νεύρα

Όσο πιο συχνή σωματική επαφή έχουμε, τόσο καλύτερη είναι η σωματική, ψυχολογική και σχεσιακή υγεία.

Το να κρατάτε χέρια επίσης βελτιώνει τη διάθεση μετά από μία διαφωνία, και η επήρεια διαρκεί μέχρι και την επόμενη ημέρα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που αγκαλιάζονται μετά από έναν καυγά, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αρνητικά συναισθήματα τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 404 ενήλικες άντρες και γυναίκες για 14 συναπτές ημέρες και ερωτήθηκαν για το πώς διαχειρίζονται τους διαπληκτισμούς, πώς αισθάνονται για αυτούς και πώς τα πηγαίνουν με τη σωματική επαφή.
Αυτό που προέκυψε είναι ότι υπήρχε μία ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ αγκαλιάς και διάθεσης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Michael Murphy, δήλωσε ότι ‘το διαπροσωπικό μη σεξουαλικό άγγιγμα είναι απαραίτητο στην έρευνα των ενήλικων κοινωνικών σχέσεων.

Η αγκαλιά και το άγγιγμα χρησιμοποιούνται για να επικοινωνήσουμε την τρυφερότητα. Όσο πιο συχνή σωματική επαφή έχουμε, τόσο καλύτερη είναι η σωματική, ψυχολογική και σχεσιακή υγεία. Το σοβαρό και επαναλαμβανόμενο άγχος εξαιτίας των καυγάδων μπορεί να επιδεινώσει τα αισθήματα μοναξιάς, κατάθλιψης και να οδηγήσει ακόμα και στην παράνοια.

Το άγγιγμα όμως λειτουργεί υποστηρικτικά, προκαλεί υψηλότερη ικανοποίηση και οικειότητα στη σχέση ενώ βοηθά στην ταχύτερη επίλυση των διαφωνιών.

Ο Dr. Murphy μας ενημερώνει ότι αυτή η έρευνα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και υπάρχουν ερωτήματα για το πώς ακριβώς επιδρούν οι αγκαλιές στην ψυχολογία μας. ‘Ωστόσο, η αγκαλιά είναι ο ιδανικός τρόπος να δείξεις σε έναν άνθρωπο την αγάπη και τη στήριξή σου’.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/343870-Mia-agkalia-meta-apo-kayga-eremei-ta-neyra ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...