Δείτε live εικόνα από την Κρήτη – Η σορός του θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00 στη Μητρόπολη Χανίων – Στις 13:00  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά η νεκρώσιμη ακολουθία 

Στο βαθύ μπλε της ελληνικής θάλασσας, εκείνης που διαχρονικά διαπερνούσε τα μουσικά έργα αλλά και τους αγώνες του, ταξίδεψε, για στερνή φορά, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Χθες, στις 9 το βράδυ, το φέρετρο με τη σορό του, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Μία ώρα αργότερα η σορός θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Γαλατά, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επισφραγίζοντας το επίσημο πέρασμά του από τα εγκόσμια στην αιωνιότητα.

Δείτε live εικόνα από την Κρήτη 

Εκεί, στα πάτρια εδάφη, υποδέχτηκε, τον τελευταίο των μεγάλων της ελληνικής ιστορίας, λίγο μετά τις 7  το πρωί, ολόκληρη η Κρήτη και οι άνθρωποί της που έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι,  στο λαϊκό προσκύνημα που θα  πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Χανίων.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η πεζή πομπή προς τον τόπο που ο ίδιος είχε από χρόνια επιλέξει ως την τελευταία του κατοικία: Το κοιμητήριο του Γαλατά και το οικογενειακό μνήμα όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο επιθυμούσε, θα κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Στον σημερινό, τελευταίο αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη .

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...