Μίνι κραχ στη Wall Street – Βουτιά του δείκτη

Μίνι κραχ στη Wall Street – Βουτιά του δείκτη

Βουτιά έκαναν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τις πωλήσεις των μετοχών να εντείνονται στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και των ανησυχιών για την εμπορική πολιτική. O S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 8 Φεβρουαρίου.

Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σε υψηλό επίπεδο επτά και πλέον ετών έπληξε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μετοχικές αξίες, ενώ η καταιγίδα του κυκλώνα Μάικλ στη Φλόριντα την Τετάρτη ενίσχυσε τις ανησυχίες σχετικά με τις ενεργειακές εταιρείες.

Ο S&P 500 και ο Dow Jones έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη από 3%, ενώ οι απώλειες του Nasdaq ξεπέρασαν το 4%. Συγκεκριμένα, ο Dow κατρακύλησε 831,83 μονάδες ή 3,15% στις 25.598,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 3,29% και 4,08%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις αυτοί δείκτες κατέγραφαν υψηλά ρεκόρ από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Οκτωβρίου, παρά την κλιμακούμενη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο, η οποία δημιουργεί αβεβαιότητα για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/344352-Mini-krach-ste-Wall-Street-Boytia-toy-deikte ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...