Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα! Εκκενώνονται τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι!

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κέρκυρα όταν εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρητικά στην Λευκίμμη. Η φωτιά καίει αγροτική έκταση και είναι κοντά στα χωριά Νεοχώρι, Παλαιοχώρι και Κρητικά. Μάλιστα οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τους οικισμούς εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στα χωριά βρίσκονται λεωφορεία της Περιφέρειας και του Δήμου για να μεταφέρουν όσους δεν έχουν μέσο διαφυγής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και 34 Πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 κανανταίρ, 2 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν οχήματα ΟΤΑ και υδροφόρο. Επίσης πεζοπόρο τμήμα με 5 άτομα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα επιχειρούν εκ περιτροπής.

Φωτιά στη Λέρο

Στη Λέρο σήμανε συναγερμός νωρίς το μεσημέρι όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς στο Λακκί Λέρου.

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 ελικόπτερο καθώς και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Αρχικά η φωτιά φάνηκε λαμβάνει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ λόγω του πυκνού καπνού χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου.

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Επίσης στην κοντινή παραλία σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν και απομάκρυναν για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας του έντονου καπνού, αρκετούς λουόμενους.

Μιλώντας στο in.gr ο δήμαρχος Λέρου, τόνισε πως η εικόνα του μετώπου είναι αρκετά καλή και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ευτυχώς πρόλαβαν τη φωτιά. Επεσήμανε δε, πως «γίνονται συντονισμένες κινήσεις από επίγεια και εναέρια μέσα έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο».

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Η εικόνα λίγο στις 5 το απόγευμα ήταν σαφώς καλύτερη με την φωτιά να είναι σε πλήρη ύφεση

Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Συνδράμουν, επίσης, 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο είναι ανάμεσα στους οικισμούς Καρυές και Ίσωμα Καρυών αλλά σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:34

Η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή. Οι εστίες είναι αρκετές ενώ η ένταση των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης σύμφωνα με το kerkyrasimera.

Πηγή: kerkyrasimera



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...