Μαίνεται ο «πόλεμος» κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη διαπραγμάτευση

ΑΙΧΜΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Δριμεία επίθεση και σκληρή κριτική προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κυβερνητικές πηγές,  κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει ατζέντα απολύσεων δημοσίων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων.

Και όλα αυτά, μετά τις βολές που εκτόξευσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη επιστολή Τσακαλώτου».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παιχνίδι διγλωσσίας». «Στο εσωτερικό, σηκώνει μπαϊράκι και στο εξωτερικό, ζητάει συγγνώμη» ανέφερε, προσθέτοντας πως «το έργο δεν κόβει εισιτήρια».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κ. Σόιμπλε, ικανοποιώντας «κάθε του επιθυμία». Και χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επιστολή του κ. Τσακαλώτου, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα».

Καυστική απάντηση Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με φόντο τα παραπάνω, κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι «πιστός στις επιταγές των δανειστών, αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης “επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους”» και σχολιάζουν «δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο».

Επιπλέον, απαντούν και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι «η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη» τονίζοντας ότι «μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…». Τον κατηγορούν δε, ότι ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών.

«Την κολοκυθιά, όμως, ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει…».

Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές απευθύνουν σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη: «Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφθούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ των δανειστών; Γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις; Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική;».

Στο θέμα της μείωσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους-μήπως και τον… προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και δήμους». Και προς επίρρωσιν αυτού, παραθέτουν τη φράση του προέδρου της Ν.Δ. από τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε.

«Στη ΔΕΘ μίλησα (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος», δήλωσε, κάτι που ισοδυναμεί με «προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους…», κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη οι κυβερνητικές πηγές. «Δεν αρκείται, όμως, στο Δημόσιο -όπου έχει τεχνογνωσία στις απολύσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δίνει τα διαπιστευτήριά του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους. Απειλεί με απολύσεις, όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους, αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων», υποστηρίζουν από την κυβέρνηση και παραθέτουν, και εδώ, τη φράση του προέδρου της Ν.Δ. «η κυβέρνηση έδωσε κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους» και το κυβερνητικό σχόλιο, «όλους αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους απειλεί με ανεργία ο κ. Μητσοτάκης… Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Όλα έχουν ένα όριο. Έλεος…».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...