Μαζικές προσαγωγές στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Βόλο

Μαζικές προσαγωγές στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Βόλο
Αστυνομική αυθαιρεσία με σκοπό την τρομοκράτιση των πολιτών και την παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Βόλου καταγγέλλουν η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά τις μαζικές προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια ειρηνικού συλλαλητηρίου, με αφορμή τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο από την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και άλλους φορείς πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκηρύξεις. Την κινητοποίηση παρακολουθούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο δεν υπήρχε ένταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο σημείο έφθασε ομάδα περίπου 15 μελών της Χρυσής Αυγής, που κρατούσαν ξύλα στα χέρια. Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση και, αφού προηγήθηκε ένταση, προσήγαγαν σχεδόν όλους τους διαδηλωτές, περίπου 70 άτομα.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας καταγγέλλει ότι οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης -μεταξύ των οποίων ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας- αποκάλεσαν τους συγκεντρωμένους «αλήτες που ήθελαν φασαρίες», ενώ η Χρυσή Αυγή είναι «νόμιμο κόμμα που θέλει να κάνει μια συγκέντρωση».

Έτσι, οι διαδηλωτές προσήχθησαν στο τμήμα, όπου δεν τους επετράπη να έρθουν σε επαφή με δικηγόρο και η Χρυσή Αυγή προχώρησε στην διανομή τροφίμων, με συντονιστή τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Μετά τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο στο Βόλο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 70 διαδηλωτές. Τελικά, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 15:00.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία: η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δουλεύουν μαζί και για τους ίδιους σκοπούς: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους Έλληνες και ξένους, ώστε να μην διεκδικούν τίποτα» τονίζει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και προσθέτει: «Ό,τι κι αν μοιράσουν οι Χρυσαυγίτες στην παραλία [Βόλου], δεν κρύβουν ότι είναι δολοφόνοι. Όσο κι αν το παίζουν ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε καλά ότι είναι το μακρύ του χέρι. Δεν θα ανεχτούμε ούτε τους χιτλερικούς δολοφόνους, ούτε την αστυνομία που τους προστατεύει».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρχών να προστατεύσουν τη Χρυσή Αυγή και να περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών».

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Βασιλική Νάκου σημειώνει: «Οι εκφοβιστικές ενέργειες των αρχών προφανώς και δεν αρμόζουν με τον τίτλο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός αν στην προστασία τα κριτήριά τους είναι τόσο επιλεκτικά όσο και αυτά στις προσφορές της Χρυσής Αυγής.

»Όσο για τις παραπλανητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής, αυτές πρέπει να τις
καταδικάσει ο ίδιος ο λαός του Βόλου, ανακαλώντας από τη μνήμη του τι σημαίνει ναζισμός και απαξιώνοντας με ειρηνικό και μη βίαιο τρόπο ό,τι προσφέρουν οι νεοναζιστές για να γίνουν συμπαθείς»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...