Μαξίμου: Η ΝΔ συνεχίζει τη φαντασιόπληκτη λογική του success story

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 10 ΔΙΣ»                                                                                            

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ στα σκαριά με αφορμή την πορεία της οικονομίας και από το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση πως «εξακολουθεί να μην θέλει να καταλάβει ότι καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας παρόλο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ “ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».

Πηγές από το Μαξίμου, υπενθυμίζουν τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι:

«Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Στόχος μας είναι η θετική αυτή πορεία να συνεχιστεί και να αρχίσει να επηρεάζει θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια πολιτική στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων αλλά και αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Εξαπολύοντας δε «πυρά» στη Νέα Δημοκρατία, οι ίδιο κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως «την ίδια στιγμή ο κος Σταϊκούρας συνεχίζει την φαντασιόπληκτη ρητορική του success story της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου σημειώνοντας ότι “η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον 1ο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο ισόγειο”».

Όπως σημειώνουν, «η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική οικονομία σημείωσε μικρή ανάπτυξη το 2014 μετά από 4 χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του 25% ήταν επειδή η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εν όψει της πιθανότητας εκλογών, σταμάτησε να εφαρμόζει το καταστροφικό πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει το 2012 και δεν πήρε άλλα υφεσιακά μέτρα. Γι’ αυτό δεν κατάφερε να πιάσει και το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014 που ήταν 1,5% (το αποτέλεσμα με βάση τα στοιχεία της Eurostat ήταν 0,2% )».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρουν πως : «η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι αν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούσε να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση θα έπρεπε να πάρει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την διετία 2015 – 2016 κατακρημνίζοντας την ελληνική οικονομία σε νέα βαθύτατη ύφεση και την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη απελπισία. Συγκεκριμένα 2,2 δισ. για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 (1,5% – 0,2% = 1,3% ΑΕΠ), 2,7 δισ. για να πιάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 που ήταν 3% και άλλα 2,7 δισ. ευρώ για να πιάσει τον στόχο του 4,5% για το 2016. Θα έπρεπε επίσης να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του 2014 με άλλα 2,2 δισ. ευρώ. Στο σύνολο 9,8 δισ. ευρώ!»

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η ΝΔ εξακολουθεί να μην θέλει να καταλάβει ότι καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας, παρόλο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ “ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις”. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, και χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνιζε:

“Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Στόχος μας είναι η θετική αυτή πορεία να συνεχιστεί και να αρχίσει να επηρεάζει θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια πολιτική στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων αλλά και αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας”.

Και, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επανέλαβε ότι

“Δεν πανηγυρίζουμε επ’ ουδενί για τα στοιχεία αυτά […] Γνωρίζουμε πως οι αριθμοί δεν μετατρέπονται σε κοινωνική ευημερία άμεσα. Παρόλα αυτά είναι ένα θετικό στοιχείο, το οποίο το αναγνωρίζουμε και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική ρητορική της ΝΔ όλη την τελευταία περίοδο. Από κει και πέρα, σας ξαναλέω: Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι εκεί, είναι πραγματικά, αλλά, η δική μας δουλειά είναι οι αριθμοί αυτοί να μπορέσουν να αντανακλώνται και στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι το κομβικό ζήτημα γι’ αυτή την κυβέρνηση και δεν το παραβλέπουμε”.

Την ίδια στιγμή ο κος Σταϊκούρας συνεχίζει την φαντασιόπληκτη ρητορική του success story της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου σημειώνοντας ότι “η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον 1ο όροφο, την έριξε στο υπόγειο και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο ισόγειο”.

Η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική οικονομία σημείωσε μικρή ανάπτυξη το 2014 μετά από 4 χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του 25% ήταν επειδή η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εν όψει της πιθανότητας εκλογών, σταμάτησε να εφαρμόζει το καταστροφικό πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει το 2012 και δεν πήρε άλλα υφεσιακά μέτρα. Γι’ αυτό δεν κατάφερε να πιάσει και το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014 που ήταν 1,5% (το αποτέλεσμα με βάση τα στοιχεία της Eurostat ήταν 0,2% )

Η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι αν η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τολμούσε να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση θα έπρεπε να πάρει μέτρα ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ για την διετία 2015 – 2016 κατακρημνίζοντας την ελληνική οικονομία σε νέα βαθύτατη ύφεση και την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη απελπισία. Συγκεκριμένα 2,2 δισ. για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 (1,5% – 0,2% = 1,3% ΑΕΠ), 2,7 δισ. για να πιάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 που ήταν 3% και άλλα 2,7 δισ. ευρώ για να πιάσει τον στόχο του 4,5% για το 2016. Θα έπρεπε επίσης να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό του 2014 με άλλα 2,2 δισ. ευρώ. Στο σύνολο 9,8 δισ. ευρώ!

Η αλήθεια που δεν μας λέει ο κος Σταϊκούρας είναι ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης ήταν απολύτως αναγκαία για να αλλάξει ο οικονομικός και κοινωνικός παραλογισμός του προγράμματος που συμφώνησαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος το 2012 και το οποίο ο κος Σταϊκούρας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Το στήριξε μέχρι τη στιγμή που το ενδεχόμενο των εκλογών τον έφερε ενώπιον της ολικής κοινωνικής καταστροφής που το πρόγραμμα εκείνο προκάλεσε στη χώρα.

Αυτή είναι η αλήθεια που ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσει ο κος Σταϊκούρας αλλά ούτε και ο συνεχιστής της πολιτικής Σαμαρά – Βενιζέλου: Ο κος Μητσοτάκης.»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...