Μαξίμου: “Θα τους τσακίσουμε, δεν θα τους κάνουμε ήρωες”

Μαξίμου:
Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής έχουν κάνει την Κυβέρνηση να αλλάξει μέχρι και την στρατηγική της.
Μια αλλαγή, που προέρχεται από τις μέχρι τώρα πολιτικές εξελίξεις και που στόχο θα έχει την πλήρη ποινική και πολιτική εξουδετέρωση της Χ.Α.

Αλλωστε, όπως παραδέχονται και στο πρωθυπουργικό επιτελείο, το πλήγμα που υπέστη το “κόμμα” είναι καίριο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και κυρίως πώς θα κινηθούν τα μέλη, τα στελέχη και οι υποστηρικτές του.

«Θα τους τσακίσουμε και δεν θα τους κάνουμε ήρωες» αναφέρουν πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, που επιμένει στην πολιτική εξόντωση της ΧΑ διά της νομικής οδού με βάση τις δικαστικές και αστυνομικές ενέργειες και στη συνέχεια στην πολιτική αξιοποίηση των όσων έχουν συμβεί.

Μια βασική κίνηση, εκτός από τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ, αποτελεί και η κατάθεση στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου εντός των προσεχών ημερών του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που θα προβλέπουν αυστηρότατες ποινές για κάθε ρατσιστικής φύσεως έγκλημα, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έτος ως πέντε έτη στους εμπλεκομένους (αφορά και βουλευτές) σε εγκλήματα ρατσιστικής βίας και μισαλλόδοξης συμπεριφοράς κτλ. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους τελειώσουμε και θα το κάνουμε. Δεν μας σταματάει τίποτα» λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο οποίος στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, συναντά πολύ θετικό κλίμα και επιδοκιμασίες για τη στάση της κυβέρνησης έναντι της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτό το περιβάλλον ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε και μακρά συζήτηση στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο με τον κ. Βενιζέλο, επιμένει ότι η κυβέρνηση έχει ως μόνη έγνοια την ολοκλήρωση του προγράμματος και σε καμία περίπτωση δεν θα αξιοποιήσει το κλίμα για να προσφύγει σε εκλογές.

Αυτό που αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να αρχίσει σταδιακά, μετά και τις αποκαλύψεις, τις συλλήψεις και τις απολογίες, να καταγράφεται επαναπατρισμός ψηφοφόρων προς τη ΝΔ, αν και από κορυφαίους υπουργούς διατυπώνεται το επιχείρημα ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να σημειωθούν μετακινήσεις.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...