Μαρία Φέκτερ: Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα

Μαρία Φέκτερ: Θα δοθεί χρόνος στην Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι θα δοθεί πρόσθετος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Rheinische Post.
Σύμφωνα με την Φέκτερ, η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για τη βελτίωση της κατάστασής της και ότι ο στόχος είναι η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της δημοσιονομικής τάξης και της σταθερής οικονομίας, κάτι για το οποίοι δείχνει ότι σαφώς ότι έχει τη βούληση.

«Οι πρώτες ενδείξεις προόδου σημειώνονται ήδη στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, στο πεδίο των εξαγωγών εξαιτίας της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Όσο η Ελλάδα επιμένει σε αυτόν τον δρόμο θα έχει το δικαίωμα να γίνεται δέκτης της αλληλεγγύης των χωρών της Ευρωζώνης» τόνισε η Φέκτερ.

Η ίδια απέρρίψε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. «Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, θα το επιδείνωνε. Γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ασύγκριτα ακριβότερη από τον δρόμο που διανύουμε τώρα», σημείωσε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, οι επισημάνσεις της Φέκτερ αλλά και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης επιβεβαιώνουν ότι στην Ευρώπη αναζητείται πολιτική λύση για το ελληνικό πρόβλημα με στόχο της διατήρηση της Ελλάδας στην ζώνη του κοινού νομίσματος.

Με δεδομένο ότι η Αθήνα δεν έχει εκπληρώσει τα συμπεφωνημένα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αναλυτές εκτιμούν ότι η περιώνυμη έκθεση της Τρόικας θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λύνει τα χέρια των ηγετών της Ευρωζώνης προκειμένου αυτοί να δώσουν στις 19 Οκτωβρίου το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Σχόλιο στην online έκδοση του Der Spiegel αναφέρει ότι πίσω από την έκθεση της τρόικας βρίσκονται Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον σχολιαστή, «επειδή θα πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων δεν μπορεί, υποτίθεται, να αποφασιστεί τίποτα. Η τελική, απόφαση για το αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ θα ληφθεί στην Καγκελαρία. Αυτός που θα τη λάβει δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από καμία τρόικα».

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...