ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ: Διεκδικώ να είμαι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που θα πάει την Αιτωλοακαρνανία Μπροστά

Συνέντευξη Μαρίας Καλπουζάνη, υποψήφιας βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας στην Χρύσα Σπαή.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ: Διεκδικώ να είμαι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που θα πάει την Αιτωλοακαρνανία Μπροστά

Κυρία Καλπουζάνη τι σηματοδοτεί για την Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πως το συσχετίζεται με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;

2mk

Καθώς οι ευρωεκλογές έλαβαν  δημοψηφισματικό χαρακτήρα το αποτέλεσμά τους αποτύπωσε εκλογικά την δικαίωση της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που άσκησε η ΝΔ στα χρόνια της διακυβέρνησης Συριζα-Ανελ  όσο και την θέληση του Ελληνικού Λαού να δεί φώς στην άκρη του τούνελ. Τα ψέματα, οι παλινωδίες και τα αδιέξοδα της διακυβέρνησης Συριζα-Ανελ διέψευσαν τις προδοκίες της κοινωνίας ενώ το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα δημιουργεί ελπίδες σε μια απογοητευμένη κοινωνία. Φυσικά και η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον Συριζα αποτελεί πρόκριμα νίκης για τις εθνικές εκλογές χωρίς όμως να επαναπαυόμαστε καθώς ο κίνδυνος της αποχής πρέπει να αποφευχθεί ενώ οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες της αδιευκρίνηστης ψήφου να μας πιστέψουν και να επιλέξουν την παράταξη της ευθύνης και της ελπίδας στις εθνικές εκλογές.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε την προεκλογική παροχολογία ενώ επέδειξε ηθικές και πολιτικές αντιστάσεις στο πόλεμο λάσπης που ενορχήστρωσε η κυβερνητική προπαγάνδα. Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης στην ελληνική κοινωνία που καταδικάζει τον αριστερό λαϊκισμό και προκρίνει τον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργίας. Κι αυτό είναι για εμάς μια μεγάλη παρακαταθήκη .

Πως είναι για μια γυναίκα να είναι υποψήφια βουλευτής σε έναν νομό κατά βάση ανδροκρατούμενο?

Είναι μια πρόκληση να σπάσεις στερεότυπα και να μπεις μπροστά για να αναδείξεις νέες δυνάμεις του γυναικείου φύλου , ικανές να προσφέρουν στα δημόσια πράγματα και να συνεισφέρουν με την θηλυκή οπτική τους στην επίλυση προβλημάτων και την αναζήτηση νέων δρόμων δημιουργίας και προσφοράς. Είναι μια πρόσκληση στις γυναίκες να με αναδείξουν στην πρώτη γυναίκα βουλευτή που θα πάει μπροστά την Αιτωλοακαρνανία.

3mk

Ποιό το όραμα σας για την Αιτωλοακαρνανία?

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας τόσο σε έκταση οσο και σε πληθυσμό, επίσης έχει φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα που τον καθιστούν ελκυστικό για επενδύσεις και παραγωγή νέου πλούτου με πολλές και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό που χρειάζεται είναι μαζί με τους δήμους και την περιφέρεια να δούμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για να κινητοποιήσουμε φυσικούς, οικονομικούς και ανθρωπινους πόρους στην προώθηση  ενός μοντέλου Βιώσιμης Ανάπτυξης . Στο πλαίσιο αυτό για μένα κυρίαρχο ρόλο έχουν η αγροτική παραγωγή με νέες δυναμικές καλλιέργειες, η μεταποίηση προιόντων του πρωτογενή τομέα από τα εσπεριδοειδή και την ελιά ως τα γαλακτοκομικά προιόντα και τα ιχθυρά ή το αυγοτάραχο. Σ αυτό το πρότυπο αναπτύξης σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι τουριστικοί μας προορισμοί τόσο των συμβατικών μορφων τουρισμού οσο και των εναλλακτικών. Ο νομός μας χρειάζεται μια «επανάσταση» δημιουργίας , χρειάζεται ένα Restart  κι αυτό είμαι έτοιμη να το πράξω μαζί με τους εξειδικευκένους συνεργάτες μου. Κάποιοι έχουν φιλοδοξία να κάνουν πολιτική καρίερα, εγω έχω φιλοφοξία να δώ την Αιτωλοακαρνανία ψηλά.

Πως θα γίνει αυτό σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και αναπτυξιακής καθήλωσης του νομού μας?

Ξέρετε η διακυβέρνηση Συριζα-Ανελ  έβαλε όλη την χώρα σε ένα σπιράλ της ελάσσονος προσπάθειας με την επιδότηση της φτώχειας και δημιούργησε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας. Οι αγορές στην προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ ανταποκρίνονται με πολύ θετικό τρόπο. Ο νομός μας θα γίνει ένα εργοτάξιο επενδύσεων τόσο στο χωρο των μεταφορών και της ενέργειας  οσο και στο χώρο του πρωτογενή και του τουριστικού τομέα. Οι επιχειρηματίες με την χαμηλότερη φορολόγηση και σε ένα σταθερο μακροοικονομικό περιβάλλον είμαστε σίγουροι πως θα κινηθούν με μεγαλύτερη δημιουργικότητα αναδεικνύοντας με μια καινούργια τοπική αυτοπεποίθηση την δύναμη της Αιτωλοακαρνανίας .

Πιστεύετε πως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας χρειάζεται αλλαγή πολιτικού προσωπικού για να αναδείξει την πραγματική του δυναμική?

Μου είναι αδιανόητο πως ένας τέτοιος νομός με φυσικά και τεχνητά πλεονεκτήματα  υστερεί τόσο σε όρους απασχόλησης όσο και ανάπτυξης. Το πολιτικό προσωπικό κάθε νομού παρεμβάλλεται ανάμεσα στα συγκρτικά πλεονεκτήματα και τους ανθρώπους του. Οφείλει με τις πολιτικές που δρομολογεί και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει να μετασχηματίζει τα πλεονεκτήματα σε νεα εισοδήματα και θέσεις απασχόλησης. Κάπου εκει πράγματι το πολιτικό προσωπικο΄του νομού μας χωλαίνει. Η υποψηφιότητα μου αυτό ακριβώς επιδιώκει να συμβολίσει , ότι προσφέρω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών για να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την ποιοτική αλλαγή και να αναδείξουμε την πραγματική δυναμική του νομού μας. Έρχομαι με λίγα λόγια για να απελευθερώσω εγκλωβισμένες δημιουργικές δυναμείς που θέλουν να δούν τη ζωή τους μέσα στο φώς της δημιουργίας και όχι το σκοτάδι της απομόνωσης και του φόβου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...