Μαρτυρία Τούρκου διακινητή: Πλέον ζητάμε μόνο $15 για να περάσουμε μετανάστες στην Ελλάδα

«Αποτέλεσμα του “ελευθέρας” που δόθηκε από τους Τούρκους αξιωματούχους ήταν να μειωθούν οι τιμές για την μεταφορά μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος» αναφέρει η Daily Mail στη μαρτυρία που μεταδίδει

Μαρτυρία Τούρκου διακινητή που δείχνει πώς έχουν ανοίξει οι πύλες για μετανάστες και πρόσφυγες από την Τουρκία φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Σε ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου ενημέρωσης σχετικά με την επίσκεψη της θεσμικής ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο και τα μηνύματα που εστάλησαν στην Τουρκία τόσο από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και από τον Σαρλ Μισέλ, τον Νταβίντ Σασόλι αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταφέρεται η μαρτυρία ενός διακινητή υπό το όνομα Σεμίχ.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «αποτέλεσμα του “ελευθέρας” που δόθηκε από τους Τούρκους αξιωματούχους ήταν να μειωθούν οι τιμές για την μεταφορά μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος».



dimosiemva-1

Ο Τούρκος διακινητής εξηγεί στην Daily Mail ότι «μας έχει δοθεί το ελεύθερο από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν ζητούσαμε έως 200 ή 300 δολάρια για κάθε άνθρωπο και τώρα πλέον το κάνουμε για 15 δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα βάρκα με 48 μετανάστες που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια ανετράπη όταν ένας από τους επιβαίνοντες φέρεται να τρύπησε το φουσκωτό με στόχο όλοι να βρεθούν στην θάλασσα και να εξαναγκάσουν τα στελέχη του ελληνικού Λιμενικού να τα διασώσουν και να τα μεταφέρουν στη Λέσβο.

Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί, που είχε πέσει στη θάλασσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του.

.protothema.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...