Μας κουνάνε πάλι το δάχτυλο οι Τούρκοι- Tι δήλωσε ο υπ. Άμυνας Ακάρ για Αιγαίο και Μεσόγειο

Μας κουνάνε πάλι το δάχτυλο οι Τούρκοι- Tι δήλωσε ο υπ. Άμυνας Ακάρ για Αιγαίο και Μεσόγειο

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα και τη Λευκωσία έστειλε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι η χώρα του μπορεί να είναι «υπέρ της ειρήνης, της καλής γειτονίας και της φιλίας στα 462.000 τετραγωνικά μέτρα της “γαλάζιας πατρίδας”. Αυτό δεν σημαίνει όμως παραχώρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο»

Ο Ακάρ μετείχε σε διήμερη συνάντηση για την αξιολόγηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη βελτίωση του επιπέδου τους.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο Ταγίπ Ερντογάν είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφορικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Τότε, ο Τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει ριψοκίνδυνες τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας και είχε προειδοποιήσει ότι η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες». «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας έως το τέλος», είχε πει τότε.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349162-Mas-koynane-pali-to-dachtylo-oi-Toyrkoi-Deite-ti-delose-o-yp-Amynas-Akar-gia-Aigaio-kai-an-Mesogeio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...