Μαυρωτάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το στύλωμα μιας νέας εποχής

Μαυρωτάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το στύλωμα μιας νέας εποχής

«Με τη στήριξη της Συμφωνίας δεν στηρίζουμε τη κυβέρνηση. Στηρίζουμε τις δικές μας θέσεις ως Ποτάμι, που από το 2014 είχαμε καταθέσει, όχι μόνο στα λόγια. Γιατί το Ποτάμι δεν είναι το κόμμα της σιγουράντζας, όπως κάποιοι, που όταν έρχεται η ώρα του ‘δια ταύτα’, την κάνουν γυριστή».

Αυτό τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του ψηφίζει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε τη Συμφωνία ως «το στύλωμα μιας νέας εποχής» και τόνισε ότι το κόμμα του την στηρίζει, γιατί ονειρεύεται μια Ελλάδα εξωστρεφή, πυλώνα της σταθερότητας στη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μια Ελλάδα φοβική και περίκλειστη.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που καταλήγει σε συμβιβασμό. Και δεν πρέπει, ούτε να την δαιμονοποιούμε, ούτε να την εξιδανικεύουμε», τόνισε.

«Το πιο αρνητικό της Συμφωνίας δεν είναι ούτε το όνομα, ούτε η ιθαγένεια, ούτε η γλώσσα ούτε το σύνταγμα. Το πιο αρνητικό είναι η εργαλειοποίηση της συμφωνίας», υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς, καταλογίζοντας ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση: Την πρώτη την κατηγόρησε για σκόπιμη προσπάθεια να διεμβολίσει την αντιπολίτευση μέσω της συμφωνίας, ενώ την δεύτερη ότι πάτησε πάνω στα αμφιλεγόμενα σημεία της συμφωνίας για να στεγανοποιήσει κομματικά οφέλη.

«Αυτή η εργαλειοποίηση κατέληξε γρήγορα σε διχασμό, με πατριώτες και μη πατριώτες, με ακροδεξιούς πατριώτες και υπερπατριώτες», σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352237-Mayrotas-E-Symphonia-ton-Prespon-einai-to-styloma-mias-neas-epoches ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...