Μαύρες μέρες για την Deutsche Bank, αναγκάζεται να κόψει αμοιβές στελεχών!

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  DEUTSCHE BANK, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΖΕΙ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΑ BONUS ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 90%! – 25.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Μετά τα βαριά πρόστιμα, που στοίχησαν πολύ ακριβά στην μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η διοίκηση της Deutsche Bank έπιασε το «ψαλίδι» και άρχισε να κόβει όλα τα μπόνους των στελεχών της!

Περικοπές, που φτάνουν μέχρι και το 90% και προκαλούν σοκ στους υπαλλήλους της εταιρίας, καθώς αποτελούν μεγάλο μέρος του μισθού τους και η περικοπή αυτή μπορεί να τους στοιχίσει μέχρι και το μισό τους εισόδημα!

Οι Γερμανοί αναγκάστηκαν σε συμβιβασμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και για τον ρόλο της τράπεζας στα τοξικά ομόλογα που αποτέλεσαν την αρχή την μεγάλης παγκόσμιας κρίσης του 2008. Συμφώνησαν να πληρώσουν 7,2 δις δολάρια, αντί για τα 14 δις που ήταν αρχικά το ύψος του προστίμου.

Η θεαματική μείωση στα μπόνους, ακουμπά τα υψηλόβαθμα στελέχη της και περιλαμβάνουν ακόμα και τους μπρόκερς που ασχολούνται με μεγάλες  επενδύσεις  στα οικονομικά κέντρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Μόνο ένας στους δέκα από τα κορυφαία στελέχη αναμένεται να λάβει μπόνους για το προηγούμενο έτος, ενώ ακόμα και αυτοί οι λόγοι και τυχεροί, θα λάβουν τα χρήματα σταδιακά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια!

Από τις εκατό χιλιάδες υπαλλήλους της τράπεζας, το 75%, δεν αναμένεται να επηρεαστεί από τις περικοπές, αλλά αυτοί που θα δουν τις ετήσιες απολαβές τους να μειώνονται δραματικά, είναι οι πιο έμπειροι και υψηλόβαθμοι στην διοίκηση της εταιρίας.

Το ίδιο μέσο, αναφέρει ότι η τράπεζα ψάχνει και άλλους τρόπους, ώστε να μην είναι βαρύ το χτύπημα στο ηθικό των στελεχών. Ένας από αυτούς, είναι   να πληρωθούν τα  μπόνους σε μετρητά, στην προσπάθεια να φτιάξει κεφαλαιακά «στεγανά». ‘Άλλη ιδέα, είναι να πληρωθούν τα μπόνους με μετοχές της εταιρίας.

Με την παγκόσμια Οικονομία, να έχει περάσει από την «πρέσα» της μεγάλης κρίσης του 2018, οι περισσότερες εταιρίες, μεγάλες και μικρές, προσπαθούν να κόβουν τα περιττά κόστη και να λειτουργούν με το μικρότερο δυνατό λειτουργικό κόστος.

Όμως, στο επίπεδο της Deutsche Bank οι τράπεζες δίνουν αστρονομικά μπόνους, για να προσελκύσουν τα πιο έμπειρα στελέχη, που μπορούν να φέρουν σημαντικούς λογαριασμούς επενδύσεων.

Ειδικά οι επενδύσεις είναι ένα «παιχνίδι» αριθμών, γνωριμιών και εμπιστοσύνης. Με τους ανταγωνιστές πάντα να αναζητούν ευκαιρία να αρπάξουν σημαντικά στελέχη, η κατάρρευση των μπόνους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην τράπεζα και το ηθικό των υπαλλήλων.

Με αυτή την εκτίμηση διαφωνεί ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζον Κράιαν, ο οποίος προωθεί αυτή την σημαντική αναδιοργάνωση του ομίλου.

Ο ίδιος, έχει να αντιμετωπίσει ένα αφιλόξενοι περιβάλλον στην Ευρώπη, με τα πολύ χαμηλά επιτόκια και την μείωση του περιθωρίου κέρδους των τραπεζών, λόγω της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων αναλυτών, οι μειώσεις των μπόνους, για το 2016 θα επηρεάσουν στελέχη που δεν υπάγονται στις συμφωνίες συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ για να αποτραπεί η μαζική έξοδος υπαλλήλων κάποιες ομάδες εργαζομένων, θα λάβουν πακέτα αποζημίωσης. Την αποκάλυψη των αλλαγών που έρχονται στη Deutsche Bank, αποκάλυψε το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, Spiegel.

Από την τράπεζα, που ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τις περικοπές,  τηρούν σιγή ιχθύος. Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Προς το παρόν τα σχέδια ακόμα διαμορφώνονται και σύμφωνα με γνώστες των εξελίξεων θα μπορούσαν να αλλάξουν πριν ανακοινωθεί επίσημα η αναδιάρθρωση των μπόνους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...