Μεγάλη «αγκαλιά» για τα δύο μωράκια που συγκίνησαν τους Πατρινούς

Μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης και στήριξης έχει ανοίξει για δύο μωράκια στην Πάτρα που είδαν νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής, μετά από δημοσίευμα του thebest.gr. Πρόκειται για δύο νεογέννητα κοριτσάκια. Το ένα από τα δύο μάλιστα, έχασε τη μητέρα του όταν ήταν μόλις έξι ημερών.

Η μεγάλη κινητοποίηση που πραγματικά συγκινεί, ήρθε μετά από την ανάρτηση της ομάδας «Καραντίνα Helpers» στην οποία απευθύνθηκαν οι οικογένειες των κοριτσιών. Η ομάδα βοηθάει σταθερά 12 οικογένειες. Οι υποθέσεις με τα νεογέννητα είναι νέες εκκλήσεις για βοήθεια… Yπάρχουν οικογένειες που όταν αρρωστήσει το παιδί τους, δεν πάνε στο νοσοκομείο γιατί δεν έχουν χρήματα για το ταξί

 «Η ανταπόκριση είναι πραγματικά μεγάλη. Μέσα σε λίγες ώρες, δεχθήκαμε δεκάδες κλήσεις και καλύφθηκαν οι πρώτες άμεσες ανάγκες των μωρών σε πάνες και γάλα. Ωστόσο συνεχίζουμε την προσπάθεια να στηρίξουμε τις οικογένειες των μωρών συγκεντρώνοντας και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Είναι συγκινητικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα των μωρών, άλλος τη διατροφή, άλλος την ιατρική περίθαλψη, ό,τι μπορεί ο καθένας» λέει στο thebest.gr ο Παναγιώτης Τομαράς, από την ομάδα «Καραντίνα Helpers». Όπως μας εξηγεί, γενικότερα οι οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια είναι πολλές ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θέλουν να μαθευτούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του παιδίατρου Ηλία Νικολάου ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τις ιστορίες των μωρών έσπευσε να βοηθήσει δηλώνοντας πως θα ήθελε να αναλάβει την ιατρική παρακολούθηση των παιδιών, τον εμβολιασμό τους κ.λπ.

«Όταν διάβασα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα μωράκια, σκέφτηκα αμέσως να επικοινωνήσω και να προσφέρω αυτό που μπορώ. Από τη θέση που βρίσκομαι μπορώ και βοηθώ κι άλλες οικογένειες κατ΄αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω κι άλλοι συνάδελφοι να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Υπάρχουν οικογένειες που όταν αρρωστήσει το παιδί τους, δεν πάνε στο νοσοκομείο γιατί δεν έχουν χρήματα για το ταξί. Μάλιστα να σημειώσω πως όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία οικογένεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η περηφάνεια κι έτσι δε ζητούν εύκολα βοήθεια, τους ζητάς να παρακολουθήσεις το παιδί χωρίς αμοιβή και αισθάνονται άσχημα» λέει στο thebest.gr ο κ. Νικολάου.

Οι ιστορίες των μωρών που χρειάζονται τη βοήθεια μας

Το πρώτο μωρό, ένα νεογέννητο κοριτσάκι έχασε τη μητέρα του από ανακοπή μόλις αυτό είναι 6 ημερών. Η μητέρα δεν είχε πρόβλημα υγείας, έφυγε ξαφνικά αφήνοντας τον πατέρα μόνο του. Αυτός μετά  την τραγωδία αποφάσισε να επιστρέψει στην πόλη του, την Πάτρα.

Το δεύτερο μωρό είναι επίσης κορίτσι και γεννήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

Η μητέρα είναι 24 ετών και εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα, ο οποίος δεν αναγνωρίζει το παιδί. Η κοπέλα είναι άνεργη και ζει με την άνεργη μάνα της. Δεν παίρνει επίδομα. Ζουν με τη βοήθεια της πρόνοιας και τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα. Στα τραγικά της υπόθεσης, η απειλή της έξωσης από τον πατέρα της που έχει φτιάξει αλλού τη ζωή του και απειλεί να τους πετάξει έξω.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...