Τα νέα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για τη στέγαση μεταναστών αποκαλύπτει η εφημερίδα Times με την ελπίδα ότι θα αποτρέψουν τις διελεύσεις από τη Μάγχη και θα μειώσουν το κόστος. 

Η εφημερίδα γράφει πως γνωρίζει ότι, οι υπουργοί έχουν προμηθευτεί μια «φορτηγίδα φιλοξενίας» ικανή να στεγάσει εκατοντάδες μετανάστες. Προσθέτει ότι ο υπουργός Μετανάστευσης αναμένεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια μεταφοράς περίπου 3.000 μεταναστών από ξενοδοχεία σε βάσεις της RAF στο Εσσεξ και στο Λινκολνσιρ.

Σχεδόν 9.000 Αφγανοί ζουν σε ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού εγκατέλειψαν τη χώρα τους τον Αύγουστο του 2021.

Εκτιμάται ότι 51.000 μετανάστες μένουν σε 395 ξενοδοχεία με κόστος άνω των 6 εκατομμυρίων λιρών την ημέρα.

Η Daily Mail αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθούν και πρώην κρουαζιερόπλοια καθώς και παλιές βάσεις της RAF. Σύμφωνα με τον Guardian, τα κρουαζιερόπλοια θα μπορούσαν να εγγραφούν ως ξενοδοχεία και όχι ως κέντρα κράτησης για το ενδεχόμενο νομικών προκλήσεων.

Η διαδικτυακή Independent εστιάζει στα δεινά ενός Αφγανού πιλότου που αντιμετωπίζει απέλαση στη Ρουάντα αφού έφυγε από τους Ταλιμπάν και έφτασε με μια μικρή βάρκα επειδή δεν μπορούσε να βρει ασφαλή και νόμιμη οδό.

Ο συντηρητικός βουλευτής Tobias Ellwood, λέει στην εφημερίδα ότι η υπόθεση δείχνει ότι δεν υπάρχει «καμία διαδικασία λειτουργίας» που να επιτρέπει στους Αφγανούς να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...