Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο - Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Αγιος Μάρκος – Καρυές Χίου, καίγοντας δασική έκταση. Πύρινο μέτωπο και στην Κορινθία.
Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ν. Τσόγκα, οικισμοί έχουν ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του καπνού, ενώ δεν απειλούνται σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 17 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 39 στρατιώτες, 8 πυροσβεστικά αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 02:30 το πρωί στον Άγιο Μάρκο της Χίου και επεκτάθηκε δυτικά, απειλώντας ακόμη και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Φωτιά και στην Κορινθία

Επίσης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Χαράλαμπος Κορινθίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο, δέκα εθελοντές ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...