Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά στις 06:00 του Σαββάτου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής. Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δεν θέλησαν να φύγουν. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, στον ΘΕΜΑ 104,6  «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή»

Oι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών και ιδιαίτερα τις ρίψεις νερού απο το ελικόπτερο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 09:30. 

Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά
Κεφαλονιά - φωτιά

Πηγή εικόνων: kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr 

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΑΝΤ1



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...