Μεγάλο Διπλό του ΠΑΣ στο Μεσολόγγι

Μεγάλο Διπλό του ΠΑΣ στο Μεσολόγγι

Λέων Μεσολογγίου- ΠΑΣ Ναυπάκτου 71-74

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, που επικράτησε μέσα στο Μεσολόγγι του μέχρι πρότινος αήττητου Λέων και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό καθόλη τη διάρκεια του με τις δύο ομάδες να κερδίζουν από 2 δεκάλεπτα και την ομάδα της Ναυπάκτου πιο ψύχραιμη στην παράταση να παίρνει τη νίκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών λόγω προβλήματος του ηλεκτρονικά πίνακα και ύστερα από συναίνεση και των δύο ομάδων αυτός διεξήχθη με χρονόμετρο χειρός! Στο 1ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και πήρε προβάδισμα 4 πόντων 15-19. Στο 2ο δεκάλεπτο και ενώ οι παίκτες του Γιώργου Σταθάτου ήταν πολύ καλοί στην άμυνα κρατώντας στο 5vs5 τους γηπεδούχους μακριά από το καλάθι και στην επίθεση έβρισκαν λύσεις έχονταν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη στην πίεση με παγίδες που δέχθηκαν και έδωσαν εύκολους πόντους στους παίκτες του Λέων και την ευκαιρία να προηγηθούν με 39-37 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον ΠΑΣ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με 2 πόντους 1 λεπτό πριν το τέλος αλλά μια ακόμη λάθος πάσα έδωσε στον Καλύβα τη δυνατότητα να σκοράρει και να στείλει το ματς στην παράταση.  Εκεί ο ΠΑΣ ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία, έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση, έβγαλε μεγάλες άμυνες και πήρε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Από τον ΠΑΣ πρώτος σκόρερ ο Σταμάτης με 21 πόντους και τον ακολούθησε ο Πολύχρονος με 18. Μεγάλη βοήθεια και των υπολοίπων περιφερειακών Μίχου και Ζαμπάρα που πρόσθεσαν από 11 και 9 πόντους αντίστοιχα καθώς και των ψηλών Ασημακόπουλου, Κούτρα και Βαρελά που έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στα ατού των αντιπάλων. Από τον Λέων πρώτος σκόρερ ο Τσαπατώρης με 16 πόντους και τον ακολούθησαν οι Καλύβας και Μαντούβαλος που σημείωσαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα:Α:15-19 Β:24-18 Γ:12-16 Δ:12-10 Π:8-11

Λέων Μεσολογγίου(Φαράντος): Βεζύρης, Λυκούδης, Μπόντε, Καλύβας 15, Καραντινός 2, Ξηρός 12, Μπουκουβάλας, Λειβαδάς 12, Μαντούβαλος 14(1), Αλεφαντής 1, Νίκου, Τσαπατώρης 16(4)

ΠΑΣ Ναυπάκτου(Σταθάτος): Καπετανάκης, Πολύχρονος 18, Μίχος 11, Ζαμπάρας 9, Παπαθανασίου 2, Ασημακόπουλος 3, Σταμάτης Π. 21(3), Σταθάτος Π., Κούτρας 4, Σταμάτης Γ., Βαρελάς 6, Λαούρδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...