Μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιβάλλοντος

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιβάλλοντος
Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον «LIFE+», η πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη, με την οποία εξασφαλίζεται αυξημένη χρηματοδότηση από το ταμείο για χώρες της ΕΕ που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «LIFE+» είναι το βασικό ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης δράσεων για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ υπολογίζεται ότι υποστηρίζει άμεσα έως 8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Τη στιγμή που στη χώρα μας το περιβάλλον απειλείται από τη κατάργηση κανόνων προστασίας και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, κινδυνεύουμε λόγω της έλλειψης πόρων να αποκλειστούμε από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.

Όπως επισήμανε, με αυτή την απόφαση διευκολύνεται η « πρόσβαση οργανώσεων πολιτών, τοπικών αυτοδιοικήσεων και του ελληνικού δημοσίου στους ευρωπαϊκούς πόρους ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...