Μεγανήσι: ο μικρός παράδεισος στο Ιόνιο!

Μεγανήσι: ο μικρός παράδεισος στο Ιόνιο!
To Mεγανήσι σε σχέση με το όνομά του, είναι κυριολεκτικά μια…σταλίτσα! Ομως, είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος στο Ιόνιο πέλαγος, που σας υπόσχεται ήρεμες διακοπές, όμορφα τοπία, ζεστά χαμόγελα και μοναδική φιλοξενία! Είναι ένας από τους πολύ ανερχόμενους προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε φέτος το καλοκαίρι.
Με έκταση μόλις 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το νησί του Ιονίου βρίσκεται 4 μίλια νοτιοανατολικά της Λευκάδας, είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά νησάκια των Πριγκηπονήσων που απαρτίζονται από τη Μαδουρή, τη Θηλιά, τον Κυθρό, την Σπάρτη, το Σκορπίδι και φυσικά τον διάσημο Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Καταπράσινο, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και με πολλές μικρές αμμουδιές, το Μεγανήσι για καιρό υπήρξε ένα μικρό ψαροχώρι που με το πέρασμα του χρόνου μεταμορφώθηκε σε ένα καλοκαιρινό καταφύγιο για σκαφάτους, διάσημους και μη. Συνδυάζοντας την παράδοση με την κοσμοπολίτικη αύρα το νησί είναι ιδανικός προορισμός για ινκόγκνιτο αλλά και οικογενειακές διακοπές. Μικρά γραφικά χωριουδάκια που μοσχοβολάνε παράδοση, φιλόξενοι κάτοικοι και φυσικά αξιοθέατα, αρκούν για να κάνουν τον επισκέπτη να φύγει από εκεί πεπεισμένος ότι βρήκε το δικό του μικρό παράδεισο στα Επτάνησα.

Παραλίες

Οι παραλίες του νησιού διαθέτουν κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Φυσικά οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες, γεγονός που κάνει το τοπίο να μοιάζει σχεδόν παρθένο. Το Φανάρι και ο Aϊ-Γιάννης είναι οι πιο δημιφιλείς, αλλά εξίσου ωραίες είναι οι παραλίες Σπήλια,Πασουμάκι, Aθερινός, Φάρος, Eλιά, Λουτρολίμνη, Mπερέτα, Aμπελάκια και Λιμονάρι. Επίσης, αν διαθέτετε σκάφος μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησάκια Κάλαμος και Καστός για να κολυμπήσετε στις μοναχικές ακτές τους.

Τι να δείτε

• Τους τρεις οικισμούς του νησιού: το γραφικό Κατωμέρι που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, τοΣπαρτοχώρι με τα δαιδαλώδη σοκάκια, την απίστευτη θέα και το λιμανάκι Σπήλια, και το Βαθύ με το φυσικό λιμάνι όπου αράζουν ταχύπλοα σκάφη και ιστιοπλοϊκά.
• Την σπηλιά του Παπανικολή στο νοτιοδυτικό άκρο, όπου έβρισκε καταφύγιο το ομώνυμο ιστορικό υποβρύχιο του Ελληνικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Εκεί θα βρείτε την πιο καλά «κρυμμένη» μυστική παραλία. Αν σας αρέσει το μυστήριο που κρύβουν οι σπηλιές, μπορείτε να επισκεφτείτε και δύο ακόμα: τη σπηλιά Γιοβάνη και την σπηλιά του Δαίμονα στον όρμο Kαλόπουλου.

• Τη σπηλιά του Κύκλωπα, πάνω από τα Σπήλια, που αποτελεί μια από τις τρεις υποψήφιες για την επιβεβαίωση του γνωστού ομηρικού μύθου.
• Το μικρό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου δίπλα στην ομώνυμη παραλία βρίσκεται εκεί από το 1477.
• Τα παλιά ελαιοτριβεία στο Κατωμέρι, και πιο συγκεκριμένα το ελαιοτριβείο Πανούτσου, που σήμερα λειτουργεί ως βιοτεχνικό μουσείο.
• Τους παλιούς ανεμόμυλους που ενισχύουν τη ρομαντική ατμόσφαιρα του νησιού

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...