O κορωνoϊός στοίχισε τη ζωή σε 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς που μπήκαν στην εν λόγω μονάδα εντατικής θεραπείας

Μετά και την εισαγγελική παραγγελία, τέσσερις οικογένειες αναλαμβάνουν δράση και ζητούν τους ιατρικούς φακέλους των συγγενών τους που κατέληξαν στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ο γιος ενός εκ των θυμάτων μιλά αποκλειστικά στο «LIVE NEWS».

«Το μετάνιωσα που τον πήγα στο σφαγείο αυτό. Φέρω ευθύνη γι’ αυτό το πράγμα, γιατί τον πήγα στο σφαγείο. Γιατί το ξέρω το νοσοκομείο ανέκαθεν. Όχι τώρα, από χρόνια ολόκληρα» σημείωσε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 88χρονος πατέρας του νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στην κλινική covid του νοσοκομείου. Μια εποχή μάλιστα που, όπως λέει ο ίδιος, ο θάλαμος είχε ελάχιστους ασθενείς.

«Τα άτομα που ήταν με covid στο θάλαμο ήταν ή δύο ή τρία. Μην πουν “ξέρετε δεν προλαβαίναμε, δεν κάναμε και δεν ράναμε”. Οι σωστές αγωγές δεν δοθήκαν. Η ΜΕΘ ήταν άδεια» πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός πως η ΜΕΘ ήταν άδεια, ο πατέρας του δεν εισήχθη ποτέ σε αυτήν. Στις 25 Φεβρουαρίου κατέληξε στον κοινό θάλαμο, όπως κατέληξαν ακόμη 60 ασθενείς. «Γιατί δεν τον έβαλαν στη ΜΕΘ; Γιατί μου λένε ‘είναι μεγάλος σε ηλικία’. Αν μπει θα πεθάνει’. Γιατί και άλλοι που ήταν πιο μικροί δεν πέθαναν;».

www.agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...