Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διόρθωση των δηλώσεων COVID – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διόρθωση των δηλώσεων COVID – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διόρθωση των δηλώσεων COVID - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και δέχεται αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από τους φορολογούμενους που έμειναν εκτός της κρατικής αποζημίωσης για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020. Έως και τις 19 Απριλίου 2021 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα “myTAXISnet” για την υποβολή των δηλώσεων COVID όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ. Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων.

Οι περιπτώσεις λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης λύσης μίσθωσης χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021.

Προσοχή: Συνιστάται στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών.

Πηγή: enikonomia.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...