Δεν έχει τεθεί όριο για αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ ημερησίως΄’

Μειώθηκε το όριο των χρημάτων που μπορούμε να σηκώσουμε από τα ΑΤΜΣτις 24/03/2020 η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν της επιβολής του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARS-Cov-2. Ακολουθεί μέρος αυτής:

Από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.:

1. Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, με στόχο την μείωση άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων για το προσεχές διάστημα, στα γκισέ των τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα πραγματοποιούνται ορισμένες συναλλαγές οι οποίες είναι δυνατόν να γίνονται ηλεκτρονικά ή στα ATM (μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών).

Μεταξύ των συναλλαγών αυτών, συγκεκριμένα, και η ανάληψη χρημάτων για ποσά έως 400 ευρώ, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν στα ATM και μόνο. Εξ αντιδιαστολής προκύπτει ότι οι αναλήψεις ποσών άνω των 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται κανονικά στα καταστήματα των τραπεζών, σύμφωνα με τα εκάστοτε και ήδη ισχύοντα όρια ημερήσιας ανάληψης, τα οποία ΔΕΝ έχουν τροποποιηθεί.


Εν κατακλείδι, σε καμία περίπτωση δεν έχει θεσπιστεί μέτρο για τον περιορισμό της κίνησης (π.χ. ανάληψης/κατάθεσης) κεφαλαίων. Ο ισχυρισμός ότι έχει τεθεί όριο για αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ ημερησίως καταρρίπτεται.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...