Η κατάρτιση του νέου τεχνικού προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας για την περίοδο 2022-23 συζητήθηκε χθες στο συμβούλιο της τοπικής κοινόητας Ναυπάκτου που συνεδρίασε στο κτήριο Ναυπακτίας.Ο σύμβουλος της κοινότητας Γιώργος Βαρελάς, πρότεινε να συμπεριληφθεί χρηματοικονομική μελέτη με διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας λιμένος στη Ναύπακτο.

Στη μελέτη αυτή,ο κ. Βαρελάς πρότεινε να συμπεριληφθούν και οι γύρω χώροι.Πρότεινε ωστόσο,στο θέμα της διαχείρησης των κοινοχρήστων χώρων και την δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάσει η πλατεία με την πλήρη κατάληψή της από τραπεζοκαθίσματα,να μειωθούν αυτά,όπως επίσης και πέριξ του λιμανιού στο “μεντένι” που παρουσιάζει ακριβώς την ίδια εικόνα.

Οι ελεύθεροι χώροι στο λιμάνι πλέον είναι ελάχιστοι,οι θέσεις που μπορεί κάποιος να καθήσει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει προκειμένου να απολαύσει το λιμάνι είναι ελάχιστες και πολλές φορές δίνεται “μάχη” για μία απ’αυτές.

Κλείνοντας ο κ. Βαρελάς την τοποθέτησή του δε δίστασε λόγω και της ευχέρειας που έχει στον ποιητικό λόγο να περιγράψει αυτή τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι μέσα από τη δική του ποιητική ματιά.Πρόκειται όπως είπε για μια μορφή διαμαρτυρίας, όπως και παλαιότερα έχει αναφερθεί,όπου δεν πίπτει ο πολιτικός λόγος, πίπτει ο ποιητικός.

να γίνει κόσμημα

του λιμανιού μας η πλατεία

κατάντησε, μια απέραντη τραπεζαρία.

χάθηκε η ομορφιά απ’ το λιμάνι

απέμεινε μόνο το γέρικο πλατάνι.

δεν θυμίζει κάτι ιστορικό, κάτι αρχαίο

δεν έχει κάλος, δεν έχει κάτι το ωραίο.

για ελεύθερο χώρο δε μιλάμε

μόνο διάδρομοι να περπατάμε.

και στα άκρα, διπλή κακόγουστη παραφωνία

πολυκαταστήματα με τέντες και υπαίθρια ψυγεία.

εκεί, κάθε είδους αγορά θα βρεις

οσονούπω και είδη μαναβικής.

άχαρη εικόνα που ευθύνονται πολλοί,

ιδιαιτέρως, οι εκάστοτε αιρετοί.

ας διορθώσουμε αυτή την αηδία,

πρέπει να γίνει κόσμημα!!! του λιμανιού μας η πλατεία.

Βαρελάς Γεώργιος

Σύμβουλος Κοινότητας Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...