Μελανσόν: Φρικτό λάθος η ψήφος στη Λεπέν

Σαφή προειδοποίηση στους ψηφοφόρους του ότι μία ψήφος υπέρ του Εθνικού Μετώπου θα είναι «φρικτό λάθος» απηύθυνε ο Ζαν – Λικ Μελανσόν μιλώντας στο δίκτυο TF1.

«Eίναι ξεκάθαρη η θέση μου (…) Δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο, πολεμώ το Εθνικό Μέτωπο. Και λέω σε όσους με ακούν: μην κάνετε το φρικτό λάθος να ρίξετε μια ψήφο υπέρ του Εθνικού Μετώπου, γιατί θα ωθήσετε τη χώρα σε γενική ανάφλεξη», δήλωσε ο υποψήφιος του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία».

Ο Μελανσόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα ψηφίσει λευκό ή υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ υπενθύμισε ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2015, ήδη, ο αριστερός πολιτικός δεν είχε απευθύνει έκκληση για το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο». Γιατί, σύμφωνα με τον Μελανσόν, το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» αυτό που κάνει είναι να «δίνει άδεια πυροσβέστη σε πυρομανείς».

Ο Μελανσόν έδωσε «μια συμβουλή» στον υποψήφιο του κινήματος «Εμπρός»: Αντί να με προσβάλετε, αντί να κακομεταχειρίζεστε τους φίλους μου, γιατί για παράδειγμα δεν κάνετε μια κίνηση; Η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί τουλάχιστον να μιλά στους Ανυπότακτους.

Καλεί τον Εμανουέλ Μακρόν να κάνει μια κίνηση προς αυτούς, αποσύροντας το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα.

«Κατά τη γνώμη μου, η Γαλλία θα απαλλαγεί από την Μαρίν Λεπέν σε αυτές τις εκλογές, και εμείς, σε έναν μήνα, θα απαλλαγούμε όλοι μαζί από την πολιτική του Μακρόν» με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών είπε ο Μελανσόν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, για παράδειγμα στη Μασσαλία, την Τουλούζη ή την Λιλ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281750-Melanson-PHrikto-lathos-e-psephos-ste-Lepen ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...