Μεξικό: 10 νεκροί από επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

Μεξικό: 10 νεκροί από επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
Μεξικό: 10 νεκροί από επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά


07/06/2020 – 12:43

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο (06/06), όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στην πόλη Ιραπουάτο της πολιτείας Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας.

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μία από τις κύριες εστίες της βίας των συμμοριών που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί να καταστείλει. Παρά τα μέτρα του lockdown, που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας, οι φόνοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (06/06) πως, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο απεξάρτησης στην Ιραπουάτο, έναν βιομηχανικό κόμβο νότια της πρωτεύουσας της Πολιτείας, που ονομάζεται επίσης Γκουαναχουάτο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά επίσης τους φόνους τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν σε μια χωριστή επίθεση το Σάββατο (06/06), στην πόλη Σελάγια, νοτιοανατολικά του Ιραπουάτο.

Κέντρα απεξάρτησης έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχους συμμοριών που συγκρούονται επιδιώκοντας να ελέγξουν τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...