Μερικά αστεία πράγματα για τα Χριστούγεννα που θα θέλατε να ξέρατε

Οι Γερμανοί έφτιαξαν τα πρώτα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα με  βαμμένα φτερά χήνας.   

Πόσα ξοδεύονται για χριστουγεννάτικα δέντρα;

 Σύμφωνα με στοιχεία του 2010, στις Η.Π.Α. ο   μέσος όρος χρημάτων για τα χριστουγεννιάτικα δώρα  είναι 520 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 474 ευρώ, στη Γερμανία 270 ευρώ, στην Ιταλία 325 ευρώ, στη Γαλλία 366 ευρώ, στην Ισπανία 383 ευρώ και στην Ολλανδία 206 ευρώ. 

 Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο που κόπηκε ποτέ ήταν  ύψους 67 μέτρων  και βρισκόταν τη δεκαετία του ’50 στο Εμπορικό Κέντρο Northgate στο  Σιάτλ,  στην Ουάσιγκτον. 

 Στη Βολιβία γιορτάζουν τη Misa del Gallo ή αλλιώς τη  «Λειτουργία του κόκορα»  την παραμονή των Χριστουγέννων. Κάποιοι φέρνουν κόκορες στη νυχτερινή λειτουργία που συμβολίζουν την πεποίθηση ότι ο κόκορας ήταν το  πρώτο ζώο  που ανακοίνωσε τη Γέννηση του Ιησού. 

Πόσα σπίτια επισκέπτεται ο ΄Αγιος Βασίλης; 

 Ο μέσος όρος των σπιτιών που επισκέπτεται ο Άγιος Βασίλης  κάθε δευτερόλεπτο  για να δώσει τα δώρα του είναι 832.

 Η πιο πολύτιμη χριστουγεννιάτικη κάρτα πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes, Wiltshire του Ηνωμένου Βασιλείου το 2001 για  20 χιλιάδες λίρες.  Η κάρτα αυτή είχε ζωγραφιστεί με το χέρι από τον illustrator  John Calcott Horsley  και είχε αρχικά σταλεί από τον εφευρέτη  Sir Henry Cole  στη γιαγιά του το 1843!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...