ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Ιστορία- Πολιτισμός – Γεγονότα (16ος – 20ος Αιώνας).

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΙστορίαΠολιτισμόςΓεγονότα

(16ος – 20ος Αιώνας).

300 αντίτυπα. 300 ευχαριστίες.

        Προ ημερών διέθεσα το τριακοσιοστό αντίτυπο του βιβλίου μου με τίτλο: “ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΙστορίαΠολιτισμόςΓεγονότα (16ος – 20ος Αιώνας)”.

        Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά, όλους τους αναγνώστες, τους γνωστούς μου και φίλους, ιδιαιτέρως τους αγνώστους, προς εμένα, για το ενδιαφέρον τους και την θέρμη με την οποίαν αγκάλιασαν το έργο μου.

        Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ανταπόκριση πολλών αναγνωστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι προμηθεύονταν περισσότερα, του ενός, αντίτυπα ώστε να τα διαθέσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Κυρίως, όμως, να τα δωρίσουν στα νεαρά μέλη των οικογενειών τους με σκοπό να τους “μιλήσουν” για την ανέμελη, ακόμη και φτωχική, ζωή που έζησαν οι ίδιοι, μια ζωή γεμάτη χαρά και δημιουργία.

        Φίλοι Αναγνώστες,

        τολμώ να πω πως το βιβλίο αυτό θα διαβάζεται για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μεταφερθεί νοερά στα δύσκολα χρόνια τόσο πριν όσο και μετά την απελευθέρωση του Μεσολογγίου. Να μάθει για τους αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, της φτωχής μεν οικονομικά αλλά πλούσιας σε πολιτισμό, γνώση και Ιστορία. Να γνωρίσει τις προσωπικότητές της, αυτές που την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

        Θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής αν οι σελίδες του βιβλίου μου αποτελέσουν ένα μικρό ληθαράκι γνωσιακής παρακαταθήκης για την νέα γενειά, προκειμένου μέσα στο ορυμαγδό των μετακινήσεων των Λαών και της ανάμιξής μας με νέους θεσμούς, ήθη και έθιμα, ακόμη και θρησκείες, να κρατηθεί αλώβητη η ιστορική μας πορεία.

        Το Μεσολόγγι αποτέλεσε και θα αποτελεί ορόσημο αγώνων θυσίας και φάρο πολιτισμού, έστω και αν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, τού κούρσεψαν, λεηλάτησαν και βίασαν βάναυσα, ό,τι πολυτιμότερο διέθετε, την χιλιοτραγουδισμένη λιμνοθάλασσά του.  

Σας ευχαριστώ θερμά

Γιάννης Δακαλάκης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...