Μεσολόγγι: Διάσωση μετά από σεισμική δόνηση σε παλιό εργοστάσιο – Το πρώτο σενάριο της άσκησης των εθελοντικών ομάδων.Βίντεο

Η άσκηση πραγματοποιείτε με την συνεργασία της Ε.Ο.Ε.Δ. – Ι.Π. Μεσολογγίου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας το τριήμερο 27,28&29 Μαΐου.

Στα πλαίσια της άσκησης έγινε εγκατάσταση του Κέντρου επιχείρησης (Διοίκηση, Γραμματεία, Κέντρο Επικοινωνιών, Ιατρείο) στον αύλειο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου και έδρα της Ε.Ο.Ε.Δ. και η ανάπτυξη καταυλισμού (χώρος συγκέντρωσης εθελοντών και εξοπλισμού) σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της άσκησης στο παλιό νοσοκομείο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για διάσωση από ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε κτήριο μετά από σεισμική δόνηση και διάσωση ατόμων από πυρκαγιά.

Στην έναρξης της άσκησης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Λύρος , ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Το Nafpaktianews.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει βίντεο με δηλώσεις αλλά και πλάνα από την πρώτη άσκηση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...