Μεσολόγγι – Παρουσιάζεται αύριο η μελέτη της ανάδειξης της περιοχής από φράγμα Κρεμαστών έως εκβολές Αχελώου

Παρουσιάζονται αύριο (Πέμπτη) τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης και Ανάδειξης της περιοχής λιμνών και των τεχνητών φραγμάτων». Η περιοχή της μελέτης καλύπτει τη διαδρομή από ανάντη του φράγματος των Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο στο Μεσολόγγι εκ μέρους εκπροσώπων των μελετητών. Στην παρουσίαση, που έχει συγκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος,  θα παραστούν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο διευθυντής συγκροτήματος Αχελώου της ΔΕΗ ενώ ακόμα έχουν προσκληθεί και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνεται ότι οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στους μελετητές, ενδεικτικά, αφορούν τους παρακάτω τομείς:

A. Προτάσεις ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού περιοχής ταμιευτήρων

  1. Ερασιτεχνική αλιεία
  2. Ναυταθλητισμός
  3. Σκάφη αναψυχής
  4. Ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών και πεζοπορίας και σύνδεσης με οικισμούς
  5. Ανάπτυξη δικτύου διαδρομών ορεινής ποδηλασίας, περιήγησης των λιμνών και διάσχισης ορεινών όγκων σε συνδυασμό με θέαση, αναψυχή και φιλοξενία σε καταφύγια και ξενώνες
  6. Προτάσεις έργων και δράσεων για την ανάπτυξη των ανωτέρω: δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών (εγκαταστάσεις φιλοξενίας, κρηπιδώματα ελλιμενισμού, σκαλωσιές, εγκαταστάσεις υποδοχής, αποθήκευσης και συντήρησης εξοπλισμού, δημιουργία παραλιμνίων θέσεων θέασης και αναψυχής κ.λπ.)

B. Εντοπισμός ειδικών περιοχών και ζωνών και προτάσεις για δράσεις ανάπτυξης καινοτόμας τεχνολογίας και αντιστοίχων παραγωγικών δραστηριοτήτων στη περιοχή μελέτης.

Γ. Προτάσεις ζωνών ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα (Έγγειες βελτιώσεις, αποστραγγίσεις, νέα προϊόντα, βιολογικές καλλιέργειες, εμπλουτισμός – διατήρηση και παρακολούθησης ιχθύων ταμιευτήρων, ενσωμάτωση βάσης δεδομένων και παρακολούθησης ιχθυοπανίδας)

Δ. Προτάσεις τουριστικής, περιβαλλοντικής, τεχνολογικής και πολιτισμικής προβολής της περιοχής (αναψυχή, πολιτισμός – δίκτυα μνημείων, καινοτομία, περιβαλλοντική προστασία – ποιότητα νερού, αειφορία οικοσυστημάτων).

Ε. Τηλεπροβολή (διαδίκτυο, έντυπα, οπτικοακουστικά μέσα, κ.α.). Προκαταρκτική δομή ιστοσελίδας, CD κ.λπ.

ΣΤ. Προτάσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ενημέρωσης επισκεπτών.

Ζ. Προτάσεις παρακολούθησης του χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος συμβατές και σε συνέργια με το πρόγραμμα παρακολούθησης κατάστασης υγροτοπικών οικοσυστημάτων που εκπονείται από τη ∆ΕΗ.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...