Μετανάστης απειλούσε να κρεμαστεί στον καταυλισμό της Σούδας (Εικόνες)

ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Χίο με το προσφυγικό.

Οι μετανάστες που ξεκίνησαν από χθες απεργία πείνας συνεχίζουν και σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Παρά τις εκκλήσεις τους, η διαμάχη μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και Δήμου Χίου, για το ποιος τελικά θα πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος, στερεί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ακόμα και τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Φθάνοντας στα άκρα, ένας από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες, το πρωί της Τρίτης, έδεσε ένα κασκόλ στο λαιμό του και απειλούσε ότι θα κρεμαστεί από τα μεταλλικά υποστηρίγματα.

Όπως αναφέρει το politischios, για πάνω από μισή ώρα άλλοι μετανάστες, καθώς και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας προσπαθούσαν να τον κατεβάσουν, αφού προηγουμένως είχε ανέβει σε έναν κάδο απορριμμάτων απειλώντας ότι θα βρεθεί στο κενό αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα των μεταναστών.

Τελικά συνοδεία εκπροσώπων ανθρωπιστικών φορέων και αστυνομικών οδηγήθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...