Μεταξύ θράσους και λαϊκισμού

Μεταξύ θράσους και λαϊκισμού
«Με διώχνουν ενώ έπαιρνα 970 ευρώ, η σύζυγός μου είναι άνεργη και έχω δύο παιδιά. Πείτε μου πώς θα ζήσω». 
Του Kωνσταντινου Zουλα από την Καθημερινή 

Η  κραυγή απελπισίας ενός συνομηλίκου μου που βγήκε στον αέρα του ΣΚΑΪ, ενώ ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου, με άφησε αρχικώς σιωπηλό. «Δεν έχεις να πεις τίποτα· στη θέση του θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι κι εσύ», ήταν η πρώτη σκέψη μου. Η νηφαλιότητα, ωστόσο, που εξέπεμψε η επόμενη φράση του -«μας διώχνουν χωρίς καμία αξιοκρατία»- με έκανε να του απευθύνω ένα ερώτημα: «Πλεονάζει προσωπικό; Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται χωρίς να το αξίζουν;», ρώτησα. «Ναι», απάντησε. «Αλλά σας διαβεβαιώνω όχι στην υπηρεσία μου. Σας ξαναλέω, διώχνουν άκριτα όσους είμαστε ο εύκολος στόχος. Εκείνους που απλά έτυχε να μονιμοποιηθούμε τελευταίοι».

Η σκέψη μου πήγε σε ένα προεκλογικό βράδυ του Μαρτίου του 2004. Τότε που ο Κ. Καραμανλής εξήγγειλε αιφνιδίως ότι θα μονιμοποιήσει 250.000 συμβασιούχους του Δημοσίου. Οι σύμβουλοί του τον είχαν ενημερώσει ότι κάτι ανάλογο ετοιμαζόταν να υποσχεθεί την επομένη ημέρα ο Γ. Παπανδρέου κι έτσι απλά ο Καραμανλής τον πρόλαβε.

Τη συνέχεια την ξέρετε. Ενα χρόνο αργότερα ο Πρ. Παυλόπουλος ανέλαβε να υλοποιήσει τη δέσμευση Καραμανλή. Εργαζόμουν τότε στην ΕΡΤ και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πανηγυρισμούς των 1.500 υπαλλήλων (διορισμένων στην πλειονότητά τους από το ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι μετά τόσα χρόνια κέρδισαν τη μονιμότητα που πάντα επιδίωκαν και μάλιστα από τον γαλάζιο αντίπαλό τους. Παρεμπιπτόντως, είναι ντροπή του επαγγέλματός μου που τότε η ΕΣΗΕΑ δεν διερωτήθηκε καν αν είναι λογικό να μονιμοποιηθούν στην ΕΡΤ επιπλέον 400 δημοσιογράφοι!

Ε, λοιπόν, αυτά πληρώνει σήμερα η χώρα. Την εγκληματική αφροσύνη των εναλλασσόμενων γαλάζιων και πρασίνων, οι οποίοι όχι μόνον διόριζαν απερίσκεπτα, αλλά δεν είναι καν σε θέση σήμερα να εντοπίσουν όσους αποδεδειγμένα πλεονάζουν στο Δημόσιο και διώχνουν όποιον πάρει ο Χάρος. Κατά τα λοιπά, ο κ. Παυλόπουλος, αντί μιας καθυστερημένης συγγνώμης επειδή έδωσε τη χαριστική βολή στο ήδη γιγαντιαίο κράτος, αρθρογραφεί για το πλεόνασμα των… μεταναστών, ενώ ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα τα επαναφέρει όλα στην προ κρίσης εποχή, αιθεροβατώντας στο ροζ συννεφάκι του.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...