Μετρό: 20 χρόνια λειτουργίας- Σαν σήμερα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

Μετρό: 20 χρόνια λειτουργίας- Σαν σήμερα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό
Μετρό: 20 χρόνια λειτουργίας- Σαν σήμερα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό


29/01/2020 – 09:16

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια εγκαινιάζεται το Μετρό της Αθήνας.

Την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας του, μόνο μέχρι το μεσημέρι, υπολογίζεται ότι σχεδόν 1.000.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν το Μετρό.

Ηταν η αρχή για να αλλάξει η ζωή των Αθηναίων. 

Το δίκτυο Μετρό της Αθήνας αποτελείται από 3 γραμμές, με 61 συνολικά σταθμούς. Σε καθημερινή βάση, με το Μετρό μετακινούνται κατά μέσον όρο 614.000 επιβάτες στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το μετρό Αθήνας βρίσκεται στην 17η θέση και σε βαλκανικό επίπεδο στην 2η θέση μετά την Κωνσταντινούπολη.

Τα μεγαλειώδη εγκαίνια

Παρόντες στα εγκαίνια, στον σταθμό Συντάγματος, ήταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, πολλοί υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ. Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους ήταν, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Ρουβάς με τον Ηλία Ψινάκη, ο Νίκος Κούρκουλος κ.α.

Ο σταθμός του Συντάγματος ήταν ασφυκτικά γεμάτος, καθώς είχε παρευρεθεί σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπως και πολλά άλλα στελέχη, με τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον Κώστα Σημίτη και τον Κώστα Λαλιώτη, να κόβουν την κορδέλα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...