Μεϊμαράκης: Εγω τους τα έχω πει να μην οπλοφορούν

Μεϊμαράκης: Εγω τους τα έχω πει να μην οπλοφορούν
Δεν θα πρέπει να οπλοφορούν οι βουλευτές εντός του κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, «ο πρόεδρος της Βουλής είχε επισημάνει στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που μετέχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι ουδείς κινδυνεύει εντός της Βουλής και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να οπλοφορεί εντός του Κοινοβουλίου. Άλλωστε διαχρονικά όλοι οι πρόεδροι της Βουλής έχουν προβεί σε αντίστοιχες επισημάνσεις.
Με τη σημερινή επιστολή της η κ. Πιπιλή ζητάει το αυτονόητο. Σημειωτέον πάντως ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει γίνει δέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας για οπλοφορία βουλευτή εντός του κοινοβουλίου».

Η κα Πιπιλή με την επιστολή της ζητεί την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου.

«Με αφορμή την απόφαση του Προεδρείου για την απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε μέλη του Κοινοβουλίου που με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ζητώ την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας Βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου», αναφέρει η βουλευτής στην επιστολή της προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Όπως, εξάλλου, επισημαίνει η βουλευτής «και μόνο η δυνατότητα οπλοφορίας εντός του Ναού της Δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης από αντιπροσώπους του Έθνους, συνιστά βαρύτατη προσβλητική πράξη» και προσθέτει:
«Άλλωστε, ουδείς μέσα στη Βουλή κινδυνεύει ώστε να φέρει όπλα. Αντιθέτως, με όσα ακραία σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, η Βουλή των Ελλήνων κινδυνεύει».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...