-“Άρωμα” Ναυπακτίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις γιορτές της επετείου της ανατίναξης του Κουγκίου στο Σούλι.

Δεκαμελής Ναυπακτίων Σουλιώτικης καταγωγής,με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό κ.Ηλία Ζέρβα,πήραν μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου Σουλίου Παραμυθιάς,του ολοκαυτώματος και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με την απόδοση τιμών με τα πύρινα Σουλιώτικα μονοπάτια,τον όρκο των Σουλιωτών,λαμπαδηφορία,δρώμενα όπως η επιστολή του Λάμπρου Τζαβέλλα,τρία μπαιράκια,Μόσχω,Ζάλογγο,Σαμουήλ και Μάρκος Μπότσαρης.

Την επομένη ημέρα,πραγματοποιήθηκε παρέλαση των τμημάτων και παραδοσιακοί χοροί στην Παραμυθιά,ενώ την τρίτη ημέρα,την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η δήμαρχος Σουλίου Παραμυθιάς,επίσημοι από το νομό Θεσπρωτίας και τον γειτονικό νομό Ιωαννίνων,ενώ ξεχωριστή τιμή αποτέλεσε η παρουσία του στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλα από την γνωστή “φάρα” των Τζαβελαίων η οποία-όπως είναι γνωστό-είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την πόλη της Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...