Με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ ανοίγει τις πόρτες του ο ΕΦΚΑ!

Ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ το έλλειμμα, με το οποίο ξεκινά την λειτουργία του το νέο Ασφαλιστικό Υπέρ-Ταμείο!

Σύμφωνα με την απόφαση έκκρισης του Προϋπολογισμού 2017, από το υπουργείο Εργασίας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα έχει έσοδα  40,054 δισεκατομμύρια ευρώ, έξοδα  41,103 δισ. ευρώ και έλλειμμα 1,048 δισ.  ευρώ. Από το Ταμείο τονίζεται ότι το έλλειμμα θα καλυφθεί από τα ταμειακά του διαθέσιμα και από αύξηση της επιχορήγησης.

Ισορροπημένος ο προϋπολογισμός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), με έσοδα σχεδόν 800 εκατ. ευρώ, όσα και τα έξοδά του. 

Ισοσκελισμένο προϋπολογισμό θα έχει και ο ΟΓΑ έσοδα στα  250,183 εκατομμύρια ευρώ.

Πλεόνασμα δείχνει ο προϋπολογισμός του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με έσοδα σε 281,6 εκατ. ευρώ και δαπάνες σε 369,837 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πλεόνασμα θα φτάσει τα  11,8 εκατ. ευρώ.

Ένας από τους λόγους σύστασης του  νέου Ταμείου, ήταν μέσα από την συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.), να επιτευχθούν σημαντικές εξοικονομήσεις από τις δαπάνες των Ταμείων και με την κεντρική διαχείριση της κοινής περιουσίας τους, να επιτευχθούν μεγαλύτερα κέρδη.

Ήδη, 29 ακίνητα που ανήκουν στο ΙΚΑ πέρασαν στο ΕΦΚΑ και περιλαμβάνουν ακίνητα σημαντικής αξίας, πολλά από τα οποία, ήδη φέρνουν κέρδος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα σε αυτά είναι το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, ο κινηματογράφος ΑΕΛΛΩ στην Πατησίων, διατηρητέα στην Μενάνδρου αλλά και ακίνητα σε Πάτρα και Ρόδο. Μόνο από το Μακεδονία Παλλάς έχει μισθωθεί για 30+10 χρόνια  από το 2014 στον Ιβάν Σαββίδη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...