Με αναφορά στο όραμα και την καθοριστική συμβολή του Δημήτρη Σταμάτη για το “Αρχοντικό Χρυσογέλου” η τοποθέτηση του Θ. Μαυρομμάτη στο περιφερειακό συμβούλιο

Μια ιστορική αναδρομή με ιδιαίτερο νόημα για την ιστορική αλήθεια αλλά και για τους γνωρίζοντες την πολιτική ανθρωπογεωγραφία του νόμου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιο για το θέμα του «Χρυσογιαλέικου».

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρομμάτης  αφού πρώτα τοποθετήθηκε θετικά που επιτέλους θα αποδοθεί στην πόλη μας ένα τέτοιο “στολίδι” εξήρε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια την πολιτική σκέψη και την οξυδέρκεια του τέως Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος και είχε φροντίσει να αγοραστεί από την τότε Νομαρχία το αρχοντικό Χρυσόγελου, το 2003.

Πολλές φορές η επιδοκιμασία μιας πολιτικής απόφασης μετά από χρόνια και μάλιστα από την επόμενη γενιά των αιρετών  αποτελεί και μια δικαίωση για τον άνθρωπο ο οποίος την είχε λάβει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση , όπως πολύ σωστά επισήμανε ο κ. Μαυρομμάτης εκείνος που πρώτος οραματίστηκε την αξιοποίηση του “Αρχοντικού Χρυσογέλου” και έθεσε της βάσεις με την αγορά του εμβληματικού νεοκλασικού, ήταν ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ανεξάρτητα θα συμπληρώσουμε εμείς  που για διάφορους λόγους η ολοκλήρωση της αξιοποίησης γίνεται με καθυστέρηση 17 χρόνων…

Το σημαντικό όμως είναι ότι η διαχείριση του κτηρίου έμμεσα γίνεται από την τοπική κοινωνία αφού η Περιφέρεια είναι αυτοδιοικητικός θεσμός με ότι αυτό συνεπάγεται.

mesologinews



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...