Με διαδηλώσεις για το θάνατο της 23χρονης θα υποδεχτεί το νέο έτος η Ινδία

Με διαδηλώσεις για το θάνατο της 23χρονης θα υποδεχτεί το νέο έτος η Ινδία
Στους δρόμους θα βρει η νέα χρονιά χιλιάδες Ινδούς, που συνεχίζουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις τους, εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη τους για τον θάνατο της νεαρής φοιτήτριας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Σε πολλές περιοχές έχουν ακυρωθεί οι εορτασμοί για τον ερχομό του 2013 και εκατοντάδες άτομα θα συγκεντρωθούν για να θρηνήσουν την 23χρονη που πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και η σορός της αποτεφρώθηκε στο Νέο Δελχί την Κυριακή.

Μια τελετή στην μνήμη της άτυχης φοιτήτριας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ομάδες φοιτητών που για μέρες βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους για το συμβάν, θα συγκεντρωθούν για να ζητήσουν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των γυναικών στην Ινδία.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές πρόκειται να δημιουργήσουν μία νέα τηλεφωνική γραμμή για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο και η οποία θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα συνδέεται με αστυνομικά τμήματα σε διάφορες περιοχές.

Μετά τον βιασμό, στις 16 Δεκεμβρίου, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα. Με κατηγορίες για το βιασμό της έχουν συλληφθεί έξι άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για φόνο, ενώ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί.

Η οικογένεια της 23χρονης ζητεί να απαγχονιστούν οι δράστες. «Η μάχη μόλις άρχισε. Θέλουμε όλοι οι κατηγορούμενοι να απαγχονιστούν και θα πολεμήσουμε μέχρι να το πετύχουμε» δήλωσε ο αδελφός της κοπέλας στην εφημερίδα Indian Express.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο πατέρας της 23χρονης εξέφρασε την απελπισία του για το θάνατο της κόρης του.

«Είναι τόσο οδυνηρό. Δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι και να δω το δωμάτιό της. Γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι. Τα βιβλία, τα ρούχα της, όλα είναι εκεί. Είναι τόσο δύσκολο να πω ότι δεν θα ξανακούσω τη φωνή της, ότι δεν θα μου ξαναδιαβάσει βιβλία στα αγγλικά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας, η κοπέλα και οι γονείς της έμεναν σε μικρό φτωχικό διαμέρισμα κοντά στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, όπου εργάζεται ο πατέρας της. Η οικογένεια είχε πουλήσει τα λίγα χωράφια της για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της κοπέλας.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...