Με εισβολή στην πρεσβεία του Ισημερινού απειλούν οι Βρετανοί

Με εισβολή στην πρεσβεία του Ισημερινού απειλούν οι Βρετανοί
Φοβούνται μην ανοίξει το στόμα του και αρχίσει να αποκαλύπτει μυστικά. Οι Άγγλοι έχουν χάσει την ψυχραιμία που τους διακρίνει και απειλούν με εισβολή για τον Ασάνζ. 
Για τις «σοβαρές συνέπειες» που θα είχε μια ενδεχόμενη εισβολή της βρετανικής αστυνομίας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο με στόχο τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάντζ που έχει καταφύγει εκεί, προειδοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας ALBA.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επέφερε σε όλο τον κόσμο στην περίπτωση άμεσης επίθεσης εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας του Ισημερινού στο Λονδίνο», ανέφεραν οι υπουργοί σε ανακοίνωσή τους. Εξέφρασαν ακόμη την αποδοκιμασία τους για τις «εκφοβιστικές απειλές του εκπροσώπου της βρετανικής κυβέρνησης», οι οποίες, «παραβιάζουν τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών».

Οι υπουργοί της ALBA συνεδρίασαν εκτάκτως δύο ημέρες αφότου ο Ισημερινός χορήγησε διπλωματική ασυλία στον Ασάντζ, τον ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος κατέφυγε στην πρεσβεία της χώρας στις 19 Ιουνίου για να μην εκδοθεί στη Σουηδία όπου κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αντέδρασε έντονα στις απειλές των βρετανικών αρχών για εισβολή στην πρεσβεία προκειμένου να συλληφθεί ο Ασάντζ, μολονότι αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Στην ομάδα ALBA (Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική) μετέχουν χώρες-σύμμαχοι του Ισημερινού, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...