Β.Γκίζας: «Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο»

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2021, η Ναύπακτος φιλοξένησε το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το «Άλμα Ανάπτυξης-Συνέδρια Αιτωλοακαρνανίας» και συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ένωση Περιφερειών, η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι Ναυπακτίας, Αγρινίου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Θέρμου και Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» και η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τον κύκλο των χαιρετισμών άνοιξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος και ακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ κ.Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ κ.Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Αγροτική ανάπτυξη, Τουρισμός, Πολιτισμός, Ενέργεια και Περιβάλλον, Ψηφιακός Μετασχηματισμός ήταν οι βασικές ενότητες του Συνεδρίου, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές, όπως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σπήλιος Λιβανός, η υφυπουργός Τουρισμού κ.Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίφων κ.Ιωάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Γιώργος Στύλιος, ο π. Υπουργός-Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ κ.Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αναπλ. Τομεάρχης Αγρ.Ανάπτυξης ΚΙΝΑΛ κ.Μενελαος Γαρδικιώτης, ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ κ.Κώστας Ζαχαριάδης, ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ κ.Σωκράτης Φάμελλος, η Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Χριστιάνα Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ.Θανάσης Μαυρομμάτης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Φωκίων Ζαΐμης και Μαρία Σαλμά, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου κ.Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ.Ολυμπία Βικάτου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κ.Γιώργος Κοτρώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ κ.Μάριος Τσάκας, ο Senior Manager Τεχνικού Διαμερίσματος Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Cosmote Technical Services κ.Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωσης Αγρινίου κ.Θωμάς Κουτσουπιάς.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ.Δημήτρη Σκάλκου που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου και στην οποία είχαν προσκληθεί από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επιχειρηματίες του Νομού.  Παράλληλα με τις κυρίως εργασίες του Συνεδρίου, έλαβε χώρα από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έκθεση αγροτοδιατροφικών προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας ήταν αφιερωμένο στην Επέτειο των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.  Σε ειδική μάλιστα ενότητα με κεντρικούς ομιλητές τον Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Θάνο Βερέμη και τον Επίκουρο Καθηγητή Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης κ.Αντώνη Κλάψη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας παρουσίασε το επετειακό λογότυπο του Δήμου Ναυπακτίας.  Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας κ.Cristina Conde de Beroldingen.

Τις επιμέρους ενότητες των εργασιών του Συνεδρίου συντόνισαν οι δημοσιογράφοι:  Σάγια Τσαουσίδου (Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων), Κωστής Τσιακανίκας (Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΑΝΤ1), Νίκη Παπαδούλα (ΕΡΤ), Δημήτρης Παπαδάκης («Συνείδηση») και Δήμητρα Λαοπόδη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των συνεδριακών εργασιών, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε ότι «ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.  Κατά τις ημέρες του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκαν τη Ναύπακτο αξιόλογες προσωπικότητες της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ναυπακτίας, δημοσιογράφοι και πολλοί ακόμη.  Το Συνέδριο αποτέλεσε κυριολεκτικά εφαλτήριο εξωστρέφειας και συνεργειών».

Παρακολουθήστε τις εργασίες του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου:

https://www.youtube.com/channel/UC1FmtnIYID12Zs0SHIsbDug



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...