Με ηγέτη τον Σλούκα ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Μπάγερν Μονάχου!

Με ηγέτη τον Σλούκα ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Μπάγερν Μονάχου!
Σλούκας

Ένας σούπερ Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε τεράστια νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 84-82  και τον κρατά γερά στο κόλπο της οκτάδας της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν πιο συγκεντρωμένος, έκλεψε αρκετές μπάλες στην άμυνα και βρήκε ρυθμό στην επίθεση, με τον Σλούκα να είναι ο απόλυτος μαέστρος. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε με τρίποντο και είχε και μια ασίστ  για το 5-2, όμως ο Φλακαντόρι απάντησε με τρίποντο.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάρισον για το 8-5, ενώ ο Πρίντεζης με συνεχόμενους πόντους έφερε τον Ολυμπιακό στο +6 (13-7). Η στιγμή που άλλαξε το παιχνίδι και τον ρυθμό ήταν αναμφίβολα η έξοδος των Μπόλντγουιν και Τζένκινς από το ματς.

Η είσοδος του Σίλεϊ και του Ρέινολντς έφερε νέα πνοή στην Μπάγερν και κυρίως σαν να αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό στην άμυνα, ο οποίος πήγε στο τέλος της περιόδου πίσω στο σκορ με 19-22, με τους δυο παίκτες της Μπάγερν να «τιμωρούν» από μακρινή απόσταση την ερυθρόλευκη άμυνα.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η Μπάγερν συνέχισε «καυτή» από μακριά, με τον Σίλεϊ να σκοράρει συνεχόμενα τρίποντα για το 28-35. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην περιφερειακή άμυνα και ο φόργουορντ της Μπάγερν τον «τιμώρησε» με 3/4 τρίποντα μέσα σε 4 λεπτά.

Ο Σλούκας κράτησε όρθια την επίθεση μαζί με τον Βεζένκοφ που αν και ξεκίνησε με δυο άστοχα τρίποντα βρήκε ρυθμό στη συνέχεια. Ο Έλληνας γκαρντ μετά τους 6 πόντους και τις δυο ασίστ στην πρώτη περίοδο έφτασε γρήγορα γρήγορα τους 11 πόντους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και με τρίποντο του Βεζένκοφ έκανε το 33-37 περίπου στα 4 λεπτά από τη λήξη του ημιχρόνου. Όμως ο Μπόλντγουιν με 5 συνεχόμενους πόντους πήγε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, στους 9 (33-42).

Οι Πειραιώτες μετά το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα ήταν πιο επιθετικοί στην άμυνα, «μπλόκαραν» τα ατού της Μπάγερν και με ένα συνολικό επιμέρους σκορ 11-2 έφεραν το ματς στα ίσια, με τον Σλούκα να «ενορχηστρώνει» και τον Έλις να σκοράρει.

Μάλιστα ο Αμερικανός ψηλός έκανε ίσως και τη φάση του ματς, αφού έφερε το ματς στα ισια, με κλέψιμο και εντυπωσιακό coast to coast με ντρίμπλα πίσω από την πλάτη για να σκοράρει. Στο τέλος ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει και μπροστά στο σκορ πριν το ημίχρονο, όμως ο Έλις τα έκανε μαντάρα και δέχτηκε σχεδόν με τη λήξη αιφνιδιασμό από τον Φλακαντόρι για το 44-46, που ήταν και το σκορ που πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περάσει μπροστά στο σκορ και το κατάφερε, με τον Σλούκα να κάνει όργια, καθώς έφτασε πολύ γρήγορα τους 15 πόντους και τις 6 ασίστ. Στη συνέχεια επέστρεψε ο Ρέινολντς στο παρκέ και κάνοντας νέο «πάρτι» έβαλε μπροστά την Μπάγερν στο σκορ και τη διατήρησε εκεί (55-59), μέχρι το 26’.

Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιξαν πιο μυαλωμένα, ρίχνοντας το τέμπο του ματς και με μπροστάρηδες τους Σλούκα και Σπανούλη έκαναν ένα σερί 9-0 (64-59), με τον Μπόλντγουιν να διαμορφώνει το 64-61 της τρίτης περιόδου.

Την ίδια προσέγγιση στην σκληρή άμυνα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τους Σπανούλη-Βεζένκοφ να προηγούνται με εννιά πόντους (72-63), ένα προβάδισμα το οποίο διατήρησαν (75-66), μέχρι το 34’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχαναν το ένα αμυντικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, με την Μπάγερν να βρίσκει λύσεις ξανά με τον «καυτό» Σίλι (που έπαιζε με τέσσερα φάουλ από το πρώτο μέρος) και να ισοφαρίζει (77-77), στο 37’.

Εκεί, ανέλαβε ξανά δράση ο Σλούκας, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο +5 (84-79), με το τρίποντο του Σίλι να φέρνει το ματς στο καλάθι (84-82). Στην επόμενη επίθεση ο Χάρισον αστόχησε σε τρίποντο, με τους Βαυαρούς να είχαν 4,2’’, με τον Τσίπσερ να αστοχεί και εκείνος.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 44-46, 64-61, 84-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 11 (2/7 τρίποντα), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 10 (2/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 λάθη), Σλούκας 24 (5/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Μάρτιν 8 (5 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πρίντεζης 7 (1), Ζαν Σαρλ, Τζένκινς, Έλις 11 (4/5 δίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ(Τρινκέρι): Γουάιλερ Μπαμπ 2 (1/6 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπάλντουιν 12 (4/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ασίστ, 7 λάθη), Σίλι 26 (1/3 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ), Ρέινολντς 10 (9/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Φλακαντορι 5 (1), Τσίπσερ 5 (1/5 τρίποντα), Γκιστ 4, Τζόνσον, Ραντόσεβιτς 8, Γκραντ

Πηγή: filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...